dilluns, 30 de novembre del 2009

Les Consultes sobre la Independència també a les Illes

L´onada de consultes sobiranistes s´estendrà a les Balears. El 12 de desembre es constituirà la Plataforma d´Alcaldes i Regidors de les Illes pel Dret de Decidir, en un acte solemne al monestir de Cura, a Mallorca. Aquesta entitat, impulsada pel Partit Socialista de Mallorca (PSM), serà el primer pas en ferm de l´esquerra independent balear perquè, a mitjà termini, es puguin celebrar consultes populars als municipis de les Illes.

El PSM ha escollit el 12 de desembre, el dia anterior que se celebrin més de 150 consultes a Catalunya, per començar el camí que ha d´estendre aquest tipus de referèndums a les Balears. L´esquerra independent de les Illes vol crear una plataforma de càrrecs electes que, coordinadament amb la plataforma similar de Catalunya, impulsi un clima favorable a les consultes. El PSM espera poder implicar-hi el teixit social i que aviat els referèndums siguin una realitat.

El partit ja ha traçat un pla d´acció que arrenca amb la promoció de mocions als ajuntaments per instar el Govern Balear a elaborar una llei que reguli les consultes populars. Els promotors de la iniciativa ho veuen factible perquè a llocs com Inca, on governa el PP amb majoria absoluta, ja s´han fet aquestes mocions i han prosperat.

El següent pas seria ja promoure les consultes populars als municipis balears. El PSM no ha decidit encara quina seria la pregunta que figuraria a les paperetes, però sí que té clar que han d´anar encaminades a dibuixar un mapa legal dels Països Catalans. ERC de les Illes Balears ha deixat clar que donaran suport a aquest tipus d´iniciatives.

Petra, un municipi de Mallorca governat pel PSM, s´apunta com el primer lloc on podrien començar a florir les consultes a les Illes.

(Font : directe.cat i 3cat24.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada