divendres, 13 de novembre de 2009

Manifest pel dret a l’autodeterminació de la Nació Catalana

Els calderins, com a catalans i com a ciutadans conscients que només des de l’exercici de les voluntats personals es pot avançar en el camí d’arribar a ser una nació lliure i sobirana entre els pobles d’Europa,

MANIFESTEM
 1. Que sempre hem tingut i mantingut viva la consciència de ser una nació diferenciada de totes les que ens envolten.
   
 2. Que com a poble amb vocació de créixer en llibertat, tenim dret a exercir –i a exigir-la, si cal- la plena autodeterminació. Aquest dret és internacionalment reconegut per tots els països i organismes democràtics.
   
 3. Que hi ha, actualment, tot un munt de circumstancies que han d’empènyer la nostra voluntat i que han de facilitar l’èxit del procés:

  • El nombre creixent de nacions que a través de referèndums d’autodeterminació han assolit la independència en aquests darrers anys.
  • L’ofec sistemàtic a què vivim sotmesos.
  • La voluntat de diferenciar-nos del patró aliè que volen vendre’ns com a propi.
  • La campanya de sensibilització que es va iniciar a Arenys de Munt i que, a través de l’entusiasme compartit de ciutadans i entitats, s’estén per tants pobles i comarques.

 4. Que tenim la intenció de fer conèixer al món la nostra voluntat, expressada de manera absolutament democràtica, d’avançar en el camí de la plena independència a través de la convocatòria d’un referèndum d’àmbit nacional.
   
 5. Que com a ciutadans conscients de la transcendència d’aquest procés, hem constituït a Calders una comissió que, coordinada amb les de tots els altres pobles i ciutats que hi participen, treballa per fer possible que el dia 13 de desembre del 2009 puguem, tots els calderins majors de 16 anys, exercir el nostre dret a participar en la consulta. 

D’aquí estant, doncs, us convidem a adherir-vos a aquest document i a col•laborar, si us és possible, a fer que la consulta popular sigui un èxit.

FORMULARI D'ADHESIÓ AL MANIFEST
(No utilitzeu accents)

Nom
Cognoms
Correu electrònic
M'adhereixo al manifest
Verificació d'Imatge
captcha
Introdueix el text de la imatge:
[ Refrescar Imatge ] [ Què és això? ]


ADHESIONS AL MANIFEST
Josep López i Hernàndez
Núria Vila i Mujal
Monste Bacardit i Albets
Saixa Cervera i Serrat
Juli Mas i Soler
Jaume Carné i Coll
Montserrat Cors Guitart
Lali Canet i Torra
Sergi Pich i Cañisà
Jaume Perarnau i Llorens
Eladi Martínez Codorniu
Josep Pujol Dordal "Pepsalvi"
Meritxell Cano Ció

6 comentaris:

 1. Totalment d'acord amb la convocatòria. Però, el que no entec és "L’ofec sistemàtic a què vivim sotmesos"...
  Ofec sistemàtic?
  Vivim sotmesos?
  Parleu de La Caixa? dels bancs? dels "lobbies
  " econòmics? de CiU?...ho podeu explicar amb més detalls?
  MOLTES GRACIES I ENDAVANT AMB LA CONSULTA!!!!

  ResponElimina
 2. bones anònim.
  Entenc que quan en el manifest es parla d'ofec sistemàtic, es refereix a tots aquells mecanismes dels que disposa l'estat espanyol (i que no dubte en utilitzar), per tal d'obstaculitzar el normal desenvolupament de Catalunya com a poble/nació. Són molts els exemples de repressió i persecució que tan històricament com en l'actualitat estem patint en aquest sentit,casos de tortures a independentistes (reconegudes pel tribunal europeu dels drets humans d'estrasburg) campanyes mediàtiques anticatalanes de la Cope, Abc, mudo i altres mitjans de comunicació, el no reconeixament de la seleccions catalanes...entre molts exemples ( et recomano la pàgina web d'Alerta Solidària on podràs veure diferents casos de repressió per part de l'estat espanyol). L'últim ens l'han donat amb les amenaçes que han patit la gent d'Arenys de munt
  quan han començat a moure quelcom important.
  Penso que l'ofec sistemàtic fa molt de temps que el patim i és fa palès quan intentes canviar les coses.

  ResponElimina
 3. Gràcies per l'explicació. Personalment no tinc la sensació d'estar "ofegada" ni de viure "sotmesa".
  És un tema on les "apreciacions" son molt importants, i tot depèn de les aspiracions de cada persona, individualment o col·lectivament.
  Tinc de fer un esforç imaginatiu per poder veure i entendre la repressió de la que parles; tot i així compren que quan els sentiments estan pel mig és molt difícil ser objectiu.
  Molta sort durant la consulta!!

  16 / novembre / 2009 21:56

  ResponElimina
 4. Hola! He provat d'adherir-me i no m'ho deixa fer. Sabeu perquè passa?
  Merci

  ResponElimina
 5. Hola Lali,

  La teva adhesió al Manifest s'ha processat correctament,

  Una salutació.

  ResponElimina
 6. Hola Anònim,

  El teu dubte resideix en saber si "Vivim sotmesos a un ofec sistemàtic"; parlem-ne!

  Per el teu comentari, voldries que t'aclaríssim un parell de quëstions del Manifest:
  Ofec sistemàtic? Vivim sotmesos?

  Sotmetre: posar sota l’autoritat de
  ofec: extrema dificultat de respirar
  respirar: Gaudir d’una treva, d’un alleujament, enmig d’un treball, d’un fatic, d’una pena, etc.

  Si algú, a Catalunya, encara es fa la pregunta de si vivim sotmesos, o és un anacoreta que viu –i ha viscut sempre- retirat del món, o pensa que l’espoli fiscal, els recursos contra l’ús de la llengua pròpia, el boicot a les seleccions esportives, la prohibició de tenir veu i vot en organitzacions internacionals, etc., etc. són bromes de mal gust que ens fan els veïns de ponent. O això, o porta una vena als ulls que Déu n’hi do.

  L’ofec sistemàtic és una conseqüència del fet de viure sotmesos. Si no tens veu pròpia sempre hi haurà algú que voldrà parlar per tu (per ofegar-te la veu), sempre hi haurà algú que voldrà aprofitar els teus impostos per fer obres a casa seva (ofec econòmic), sempre hi haurà algú que no acceptarà que tinguis una manera de veure el món diferent de la seva (ofec cultural), sempre hi haurà algú que et dirà que no t’entén (ofec lingüístic), sempre hi haurà algú que et retraurà que vulguis existir (ofec polític),...

  Ens agradaria haver-te aclarit el dubte, esperem que no massa transcendent, a què t’havíem induït.

  Endavant amb la consulta. Esperem el teu vot.

  Calders Decideix

  ResponElimina