dijous, 26 de novembre del 2009

Una eurodiputada gal·lesa demana a la UE que tingui en compte les consultes de Catalunya

Demana que els caps d'Estat i de govern debatin els canvis que hi ha a Europa durant la cimera del desembre

L'eurodiputada nacionalista gal·lesa Jill Evans, del grup d'Els Verds, ha demanat aquest dimecres als líders de la UE que tinguin en compte en la seva pròxima cimera les consultes sobre la independència que se celebraran a Catalunya el pròxim 13 de desembre en 160 municipis.

Evans ha recordat davant el ple del Parlament Europeu que "més de 150 municipis" catalans votaran sobre una hipotètica independència d'Espanya i ha exigit als caps d'Estat i de govern, que es reuniran a Brussel·les el 10 i 11 de desembre, que introdueixin aquesta qüestió a l'agenda. Per Evans, Europa "està canviant" i per això espera "que el nou president [Herman Van Rompuy] ho reconegui i respongui" a aquest fet.

Evans ho ha dit davant el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, perquè ho transmeti a la presidència sueca de torn de la UE. Evans ha defensat sovint a la cambra el dret d'autodeterminació dins dels Estats membres de la Unió.

Evans forma part dels grups d'Els Verds i pertany a l'Aliança Lliure Europea, que inclou formacions com ERC, BNG, Eusko Alkartasuna i Chunta Aragonesista.
 
(Font: Avui.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada