dimecres, 13 de gener del 2010

Manresa acull la primera trobada de Deumil.cat per a la manifestació de Ginebra

El passat dissabte 9 de gener va tenir lloc a Manresa la primera trobada de coordinadors territorials de Deumil.cat que treballaran per l'organització de la manifestació a Ginebra el 8 de maig. La vintena de coordinadors reunits gairebé representen la totalitat del territori que comprenen els Països Catalans i la idea sorgeix com un pas més en el camí cap a la independència.

S'ha escollit el 8 de maig perquè ja s'hauran fet les consultes sobre la independència del 28 de febrer i del 25 d'abril i es plantejarà com una festa dels catalans i les catalanes a Ginebra, seu a Europa de les Nacions Unides. Un dels objectius de la iniciativa Deumil.cat és internacionalitzar el cas català i és per això que després de l'èxit i el ressò mediàtic assolit a Brussel·les, seu del Parlament Europeu i del que estan tenint les consultes, ara es plantegi a continuació i com amplificador de la macro-consulta de Barcelona Decideix, un acte democràtic de reivindicació nacional davant l'ONU.

Durant la reunió es va presentar el logotip de la campanya i es van acordar alguns temes de caire organitzatiu a partir de l'experiència logística a Brussel·les. Quant a la xarxa, es va garantir la presència de delegats i coordinadors a totes les comarques del Principat, a la Catalunya del Nord, a ses Illes i al País Valencià, així com l'activació dels contactes a l'estranger (Casals Catalans, País Basc, etc). Donat que la majoria de col·laboradors de Deumil.cat pertanyen a comissions organitzadores de les consultes sobre la independència, la campanya de difusió del 8 de maig a Ginebra es planteja d'una manera senzilla aprofitant sinergies i amb la voluntat de no diversificar esforços del voluntariat. La trobada va servir perquè alguns dels coordinadors es coneguessin personalment després d'haver treballat plegats durant mesos a través d'internet.

Deumil.cat és una iniciativa totalment transversal de la que en formen part persones d'associacions, entitats, Casals, Colles, de diferent sensibilitat política i ciutadania absolutament apolítica, etc, units pel sentiment de ser catalans i el desig de voler un Estat Propi.

(Font: ManresaInfo.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada