dilluns, 30 de novembre del 2009

Aclarint dubtes!

Seguint la línia encetada per la Comissió Solsona Volem Decidir,  hem considerat oportú publicar aquest recull de preguntes freqüents:

1- Quina serà la pregunta del referèndum?
"ESTA D'ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA?"

2- Com es votarà?
Mitjançant vot secret dipositat a l’interior d’un sobre homologat (3 opcions possibles : SI – NO – EN BLANC). Aquest vot es dipositarà a l’interior d’una urna després de que els membres de la mesa hagin comprovat el dret a votar de cada elector que vulgui exercir el seu dret.

3- Qui podrà votar?
Totes les persones empadronades a Calders, sigui quina sigui la seva nacionalitat, que en data 13 de desembre del 2009 hagin complert 16 anys.

4- Com s’acreditarà la identitat i edat dels electors?
Exhibint a la mesa electoral l’original d’algun dels següents documents:
· Els considerats ciutadans espanyols per imperatiu legal: el carnet d'identitat o carnet de conduir.
· Els estrangers comunitaris: el carnet d'identitat del país d'origen
· Els estrangers no comunitaris residents: el document d'identitat d'estrangers residents (NIE)
· Els estrangers empadronats sense permís de residència: el passaport del país d'origen

Tots aquests documents acrediten la identitat i l'edat de les persones, malgrat que estiguin caducats.

5- Com s’acreditarà el lloc on s’està empadronat?
- Si l’adreça que consta en el document identificador és del municipi de Calders, quedarà acreditada.
- Si hi consta una adreça d'un altre municipi, l’elector haurà d’acreditar la seva residència exhibint a la mesa electoral un document emès per les administracions públiques, de data posterior a la del document identificador, que acrediti legalment la residència: certificat d'empadronament o volant d'empadronament

6- On s’haurà d’anar a votar?
A Calders hi haurà un únic Col·legi electoral amb una única mesa. La ubicació d’aquest Col·legi serà a la Sala d'Entitats del Centre Cultural Néstor Almendros al carrer Països Catalans.

7- Quin serà l’horari de votació?
El mateix que el de tots els processos electorals, és a dir, ininterrompudament, de les 9 del matí fins a les 8 del vespre.

8- Es podrà votar de forma anticipada?
Si.

9- Quan podré votar de forma anticipada?
Acudint de 7 a 10 del vespre a la Sala d'Entitats del Centre Cultural Néstor Almendros el proper dia 10 de desembre de 2009.

10- Com podré votar de forma anticipada?
-T'hauràs d'identificar al responsable de l'oficina electoral acreditant la teva identitat i la residència a Calders
-Posaràs el teu vot al sobre de votació, que tancaràs i lliuraràs al responsable de l'oficina. Aquest últim, l'introduirà al sobre de votació anticipada on hi posarà: la data de votació, el teu número d'identitat i la lletra inicial del teu primer cognom. Seguidament et farà signar per la part posterior del sobre.
-Finalment, el responsable de l'oficina farà constar a l'acta de registre de vots anticipats, el teu número d'identitat, la lletra inicial del teu primer cognom i et farà signar.

11- Com es garantirà que un elector no vota dues vegades?
La mesa disposarà d’un ordinador connectat amb xarxa en el qual registrarà el DNI del votant. Aquesta dada quedarà registrada en una base de dades única que, mitjançant un aplicatiu informàtic, bloquejarà la possibilitat de que una persona pugui tornar a votar si ja ho ha fet.

12- Com es garantirà que una persona que ha votat a Calders no pugui tornar a votar en un altre lloc on també se celebri la consulta (bé aquell mateix dia, bé en una altra tanda de consultes posteriors?
Tots els Col·legis electorals que hagin obert el 13 de desembre o que obrin en dates posteriors estaran connectats permanentment a l’esmentada base de dades de DNI. Qui intenti votar per segona vegada emprant el mateix DNI veurà bloquejat aquest segon intent.

13- Com es garantirà el tot el procés electoral?
S'ha creat una Junta Electoral Nacional i una Junta Electoral Local, el reglament de les quals estipula la seva composició i funcions. Aquest reglament, així com la composició de les Juntes Electorals es donaran a conèixer properament.

14- Hi podrà haver interventors?
Les entitats i formacions polítiques legalment constituïts de la localitat podran designar un interventor per mesa o col·legi electoral. La designació s'ha de comunicar a la Junta Electoral Local com a molt tard cinc dies lectius abans de les eleccions perquè n'expedeixi les credencials.

15- Quan es coneixeran els resultats?
Els resultats de la votació a Calders seran proclamats conjuntament per la Junta Electoral Local i la Comissió Organitzadora tant bon punt hagi finalitzat l'escrutini.
La proclamació de totes les dades de tots els centres que facin les votacions el dia 13 de desembre seran proclamats conjuntament per la Junta Electoral Nacional i la Coordinadora Nacional.


Tens algun dubte? Fes-nos arribar la teva consulta!

Lluis Cerarols, Josep Camprubí i JM.Ximenis posaran sobre la taula el dret a decidir aquest dissabte 5 de Desembre a Calders.

Convidats per la Comissió Calders Decideix i sota el títol «Pel dret a decidir, independència», Josep Camprubí, portaveu de les entitats promotores de la consulta a Manresa; Josep Manel Ximenis, regidor per la CUP a Arenys de Munt i membre de la comissió tècnica de la Coordinadora Nacional; i, Lluís Cerarols, escriptor i professor de filosofia exposaran els seus arguments i posicionaments entorn el dret a la independència i la consulta del dia 13 de desembre. L’acte serà presentat i moderat per un dels membres de  la Comissió Organitzadora de Calders Decideix.

Al finalitzar l’exposició del ponents, es respondran dubtes i preguntes que puguin sorgir entre els assistents.

L’acte finalitzarà amb un pica-pica, berenar.


Calders Decideix organitza l’acte en el marc dels actes de campanya per la Consulta sobre la Independència, que es celebrarà a Calders junt amb més de 160 municipis d’arreu de la nació catalana. Es farà el proper dissabte 5 de desembre, a les 18h del vespre, al Centre Cívic de Calders ( Plaça Major)


"Decidim, independència"

La Comissió Navàs Decideix, organitza un col·loqui que, sota el títol “Decidim, independència”, aplegarà als representants dels partits polítics que han acceptat la seva invitació.

L’acte tindrà lloc: DIJOUS DIA 3 DE DESEMBRE (A LES 9 DEL VESPRE) A LA SALA D’ACTES DE LA BIBLIOTECA DE NAVÀS

Els convidats seran: URIEL BERTRAN per ERC, ÀNGEL COLOM per CiU i JOSEP MANEL XIMENIS per CUP

Presentarà i moderarà : ALBERT OBRADORS

Obrirà l’acte el poeta navassenc ROSSEND SELLARES recitant dos dels seus poemes: “On sou?” i “Cadenes segades”.

Després de les intervencions dels convidats s’obrirà un torn de paraules pels assistents a l’acte.

Els organitzadors del 13-D portaran 500.000 signatures al Parlament per tal d'aconseguir que es parli sobre la independència

Insten els partits a donar llibertat de vot als seus diputats

L'auditori del Fòrum de Barcelona s'ha omplert de gom a gom en l'Acte Nacional de la Coordinadora per la consulta sobre la independència. Molta gent fins i tot s'ha hagut de quedar al carrer. L'organització ha fet públiques les xifres: 3.000 persones. Un èxit que ha superat totes les expectatives.

Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt i president del comitè organitzador del 13-D, ha demanat als partits catalans que donin llibertat de vot al Parlament als seus diputats perquè votin en funció de la seva consciència i no de directrius marcades per les cúpules.

Tanmateix, davant un auditori entregat, ha afirmat que, si cal, i "si es veu obligat", el comitè portarà al Parlament més de mig milió de signatures per tal d'aconseguir que s'enceti un debat real sobre la independència.

El periodista Miquel Calçada ha expressat una convicció: no hi ha marxa enrere. El 13-D "és un darrer pas abans de la independència", ha sentenciat.
 
(Font: Gemma Aguilera - Avui.cat)

Camprodon, primer ajuntament de les comarques gironines que rebutja donar suport a les consultes

El PSC vota en contra i CiU s'absté

L'Ajuntament de Camprodon ha rebutjat donar suport a les consultes per la independència de Catalunya. Així, el PSC ha votat en contra i CiU s'ha abstingut de la moció presentada per ERC, que només ha obtingut el suport del regidor republicà.

Camprodon és el primer municipi del Ripollés que vota en contra de les consultes.

(Font: Avui.cat)

'La dignitat de Catalunya només té un nom: la independència'

Barcelona engega la campanya del 13-D amb un concorregut acte central · VilaWeb TV n'ofereix una crònica amb impressions dels assistents

Diumenge a migdia, el Centre de Convencions de Barcelona, al Fòrum, es va omplir de gom a gom per posar en marxa la campanya de cara als referèndums sobre la independència que es faran el 13 de desembre en cent seixanta municipis. VilaWeb TV hi va ser i ha aplegat en aquest vídeo fragments de les intervencions de Miquel Calçada, Carles Móra, Jordi Fàbrega, Francesc Ribera 'Titot' i Josep Maria Terricabras durant l'acte, a més a més de les impressions d'uns quants assistents.

Calçada, que va obrir l'acte, va dir que 'la dignitat de Catalunya només té un nom: la independència' i que el nou estatut és l'últim intent de 'd'allò que alguns en diuen l'encaix amb Espanya'. Per Titot, que acompanyat per David Rosell va cantar cançons de Brams com 'Sóc d'un país' i 'Vull per demà', ambdues molt corejades pel públic, els cent seixanta-un referèdums del dia 13 de desembre 'són vinculants, perquè el futur de l'estat espanyol està més vinculat a la decisió popular del dia 13 que no pas al que pugui decidir el Tribunal Constitucional sobre l'estatut.'

La consulta en dependències muncipals, malgrat la prohibició

El batlle de Sant Pere de Torelló, per la seva banda, va reiterar la intenció d'utilitzar les dependències muncipals per a fer la consulta, malgrat la prohibicó de l'estat espanyol. 'Aquests espais són del poble, de tots els ciutadans, i pagats amb els seus impostos; no els ho puc negar de cap manera', va dir. Representants d'altres muncipis com Santa Coloma de Farners i Sant Jaume de Frontanyà (en aquest últim s'hi votarà el dia 12) també van dir públicament durant l'acte que cedirien els espais de l'ajuntament per a fer el referèndum.

La cloenda de l'acte anà a càrrec del filòsof Josep Maria Terricabras, que va agrair a Arenys de Munt haver ensenyat al país 'el que és la democràcia directa'. Terricabras va dir que 'el camí engegat ja no té aturador' i que d'aquesta manera 'els ciutadans recuperen l'autoestima i l'orgull'. 'Que tothom vagi a votar sense por, i que no es preocupin els que pensen que el cava català en quedarà mal parat: el dia de la independència tots en beurem el doble', va reblar Terricabras.

(Font: Vilaweb.cat)

Les Consultes sobre la Independència també a les Illes

L´onada de consultes sobiranistes s´estendrà a les Balears. El 12 de desembre es constituirà la Plataforma d´Alcaldes i Regidors de les Illes pel Dret de Decidir, en un acte solemne al monestir de Cura, a Mallorca. Aquesta entitat, impulsada pel Partit Socialista de Mallorca (PSM), serà el primer pas en ferm de l´esquerra independent balear perquè, a mitjà termini, es puguin celebrar consultes populars als municipis de les Illes.

El PSM ha escollit el 12 de desembre, el dia anterior que se celebrin més de 150 consultes a Catalunya, per començar el camí que ha d´estendre aquest tipus de referèndums a les Balears. L´esquerra independent de les Illes vol crear una plataforma de càrrecs electes que, coordinadament amb la plataforma similar de Catalunya, impulsi un clima favorable a les consultes. El PSM espera poder implicar-hi el teixit social i que aviat els referèndums siguin una realitat.

El partit ja ha traçat un pla d´acció que arrenca amb la promoció de mocions als ajuntaments per instar el Govern Balear a elaborar una llei que reguli les consultes populars. Els promotors de la iniciativa ho veuen factible perquè a llocs com Inca, on governa el PP amb majoria absoluta, ja s´han fet aquestes mocions i han prosperat.

El següent pas seria ja promoure les consultes populars als municipis balears. El PSM no ha decidit encara quina seria la pregunta que figuraria a les paperetes, però sí que té clar que han d´anar encaminades a dibuixar un mapa legal dels Països Catalans. ERC de les Illes Balears ha deixat clar que donaran suport a aquest tipus d´iniciatives.

Petra, un municipi de Mallorca governat pel PSM, s´apunta com el primer lloc on podrien començar a florir les consultes a les Illes.

(Font : directe.cat i 3cat24.cat)

La coordinadora de consultes sobiranistes crida a la participació en un acte multitudinari al Fòrum

La campanya per fomentar la participació en les consultes populars sobre la independència ha arrencat oficialment aquest diumenge en un acte multitudinari al Fòrum de Barcelona. La cita és d´aquí a quinze dies, el 13 de desembre. Aquell dia més de 700.000 persones de 161 municipis catalans tindran la possibilitat de pronunciar-se sobre si volen o no una Catalunya independent. Entre els assistents, que han pagat entre 5 i 10 euros d´entrada, una manera de col·laborar amb l´organització de les consultes, que no rep cap subvenció, moltes cares conegudes i gent de tot el territori català.

No demanen el "sí" ni el "no" a la independència –això entenen que és terreny dels partits polítics- sinó una afluència massiva de públic a les urnes. Una fita que probablement es pot traduir en realitat en vistes a la bona resposta que ha tingut l´acte de tret de sortida a la campanya de participació celebrat al Centre de Convencions del Fòrum. Unes 3.500 persones segons els organitzadors han volgut ser al costat de la coordinadora que aglutina les comissions organitzadores de la consulta en el primer acte de grans dimensions que tiren endavant per promoure la cita del 13 de desembre.

La coordinadora no s´ha marcat un percentatge de participació a partir del qual la convocatòria pugui ser considerada com un èxit, però sí que ha dit que prendrà com a punt de referència els percentatges registrats en els últims referèndums oficials, sobretot el de la Constitució Europea.

Entre els assistents, cares conegudes com les dels actors Carles Canut i Joel Joan o el filòsof Josep Maria Terricabras. I també hi havia l´alcalde d´Arenys de Munt, el primer municipi on es va fer una consulta, el 13 de setembre passat. Els referèndums extraoficials han rebut, entre d´altres, el suport de més d´un centenar d´intel·lectuals i personalitats catalanes.

El periodista Miquel Calçada, "Mikimoto", ha actuat com a mestre de cerimònies en un acte en el qual han intervingut una vintena de comissions organitzadores locals. Durant la seva intervenció, Calzada ha assegurat que l´editorial conjunt de dotze diaris catalans en defensa de l´Estatut davant una eventual retallada del Constitucional era "una petició desesperada perquè saben que l´Estatut és l´última estació" i que "la dignitat de Catalunya només té un nom i la temen perquè és la independència".

La voluntat de ser (II)

Brollin les fonts amb abundor i amb força

pujant des de l’arrel de les congestes

on fa mil anys naixia una esperança,

i adollin tant futur que es faci enrere

la por de no fruitar. Si no vol ploure

arrencarem reguel de dins les pedres

i escorxarem penyals i serralades

fins a abastar la deu on s’esllavoren

totes les llibertats, també la nostra.

Serà el moment llavors de brandar amb ràbia

la voluntat de ser que ens corre per les venes.

divendres, 27 de novembre del 2009

La voluntat de ser (I)

Clavo les mans en l’aigua, clavo amb ànsia

els capcirons al ventre de la fosca

i tanco els punys i noto com s’escolen

la sang del món, el nèctar de la terra,

la saba i la saó i la puixança

humitejant la pell, negant-la tota;

i sento que se’m fixa dins les temples

amorosit per una nova albada

l’afany de perdurar dellà dels segles.

I vull esdevenir per sembrar amb fona

la voluntat de ser que em corre per les venes.

Unes coses són més importants que les altres

Massa sovint no ens parem a reflexionar sobre allò que és prou evident. La frase d’avui sembla convidar a la no-reflexió, però... i si ens hi parem? Les úniques coses que ens importen són les que hi ha metre amunt metre avall del nostre melic? Si tenim clar que això és així, vol dir que renunciem a compartir, vol dir que només sabem repetir sóc, sóc... i consentim de no existir com a col•lectiu, com a país, com a nació, com a pàtria.

Surt de tu mateix i fes-te gran, creix, participa!

dijous, 26 de novembre del 2009

Una eurodiputada gal·lesa demana a la UE que tingui en compte les consultes de Catalunya

Demana que els caps d'Estat i de govern debatin els canvis que hi ha a Europa durant la cimera del desembre

L'eurodiputada nacionalista gal·lesa Jill Evans, del grup d'Els Verds, ha demanat aquest dimecres als líders de la UE que tinguin en compte en la seva pròxima cimera les consultes sobre la independència que se celebraran a Catalunya el pròxim 13 de desembre en 160 municipis.

Evans ha recordat davant el ple del Parlament Europeu que "més de 150 municipis" catalans votaran sobre una hipotètica independència d'Espanya i ha exigit als caps d'Estat i de govern, que es reuniran a Brussel·les el 10 i 11 de desembre, que introdueixin aquesta qüestió a l'agenda. Per Evans, Europa "està canviant" i per això espera "que el nou president [Herman Van Rompuy] ho reconegui i respongui" a aquest fet.

Evans ho ha dit davant el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, perquè ho transmeti a la presidència sueca de torn de la UE. Evans ha defensat sovint a la cambra el dret d'autodeterminació dins dels Estats membres de la Unió.

Evans forma part dels grups d'Els Verds i pertany a l'Aliança Lliure Europea, que inclou formacions com ERC, BNG, Eusko Alkartasuna i Chunta Aragonesista.
 
(Font: Avui.cat)

Ciutadans i Alternativa Española convoquen per separat concentracions el 13-D contra les consultes

Albert Rivera vol exigir a Montilla i al PSC "que deixin de col·laborar amb l'independentisme", mentre que AES rebutja les consultes democràtiques sobre la independència de Catalunya.

El president i parlamentari de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat aquest dimecres que la seva força política portarà a terme un acte el pròxim 13 de desembre a plaça Universitat a dos quarts d'una, el mateix dia que estan convocades les consultes populars, perquè els ciutadans diguin al president, José Montilla, que "no volen que els seus regidors del PSC donin suport a aquestes mocions a favor de consultes independentistes".

Per la seva banda, el partit nacionalcatòlic Alternativa Española (AES), que té com a president honorífic Blas Piñar, ha convocat una concentració de rebuig a les consultes democràtiques sobre la independència de Catalunya –Ante los secesionistas referendos catalanes, da un SÍ a ESPAÑA, com resa el seu cartell de campanya– el mateix dia a les 13 hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Rivera ha volgut deixar clar que es concentrarà no a favor o en contra del sí o el no de les consultes previstes, sinó per exigir a Montilla i al PSC "que deixi de col·laborar i tenir la connivència amb l'independentisme que fa servir les institucions només per a alguns".

Rivera ha explicat que portarà a terme aquesta concentració davant la "passivitat" del PSC amb els referèndums que es convoquen el 13 de desembre. Per "la votació favorable en 22 ajuntaments de regidors del PSC perquè se celebrin els referèndums; per la defensa de Montilla de la llibertat i participació de mocions il·legalitzades per la justícia; i davant l'intent d'acabar la legislatura de la mà d'ERC i renovar el tripartit en un futur".

"Li direm que no tots els catalans volen això ni estem d'acord a mirar cap a un altre costat", ha apuntat.

El parlamentari de Ciutadans no ha concretat en quin lloc de Barcelona se celebrarà aquest acte el dia 13 de desembre i ha dit que serà un acte obert. "No tenim intenció que sigui un acte de partit, ja que hi ha molts ciutadans que es voldran mobilitzar" perquè estan cansats que "es miri cap a un altre lloc". "Si algú s'hi vol sumar i participar amb la idea de demanar a Montilla que faci complir la legislació i no miri cap a un altre costat, estarem encantats", ha afegit.
 
(Font: Avui.cat)

Arrenca la gran Consulta sobre la Independència amb el vot anticipat

El vot anticipat s´obre amb els primers electors a Sant Cugat, la població més gran de les 161 que participaran en la consulta del 13-D. En total, podran votar 707.397 persones.

Sant Cugat del Vallès, la ciutat més gran de les que participen en la consulta sobiranista, ha donat aquest dilluns el tret de sortida a la campanya del vot anticipat. La mesa electoral s´ha situat al local de Terradolça, on s´han començat a recollir els vots del primers que s´hi han acostat i que preveuen que no podran ser-hi al cap de 20 dies, el 13-D.

Tanmateix, per tal de validar la correcció del sistema de vot, aquest cap de setmana passat ja ha votat un centenar de persones a la ciutat, segons ha explicat Víctor Alexandre, portaveu de la Plataforma Santcugatenca per l´Autodeterminació, en una roda de premsa poc abans d´obrir el col·legi electoral. L´han acompanyat el coordinador de la Plataforma, Joan Contijoch; Uriel Bertran com a responsable d’extensió territorial i campanya de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència i Anna Arqué.

Superada la xifra dels 600.000

Un total de 161 municipis realitzaran la consulta el 13 de desembre, nombre que “ha superat les previsions de la coordinadora”, ha explicat Uriel Bertran. Així, podran votar 707.397 persones, xifra superior a la població total d´alguns dels països membres de la Unió Europea, com ara Malta i Luxemburg. “Aquesta xifra ens permet posar sobre la taula que aquest país vol exercir el dret a l´autodeterminació” ha dit Bertran, i demostra que les teories que diuen que no es pot plantejar en aquest moment o que només es tracta d´un debat d´intel·lectuals “són mentides”, ja que reflecteix que sí que hi ha una voluntat i una preocupació de la ciutadania. Aquesta voluntat, segons Bertran, podrà ser presentada de cara a la internacionalització del dret a exercir el vot a l´autodeterminació de Catalunya i en la demanda d´un referèndum vinculant.

La llista dels 161 municipis ha sigut tancada poques hores abans de la roda de premsa per motius de complexitat tècnica en cas d´afegir-ne més. De tota manera, la coordinadora preveu que amb les pròximes onades de consultes sobiranistes, que es faran al febrer i a l´abril, s´arribarà almenys a un total de 400 municipis.

El vot anticipat que ha començat aquest dilluns a Sant Cugat s´engegarà la propera setmana en els municipis participants més grans, com ara Vilafranca del Penedès o Vilanova i la Geltrú.

(Font: referendumindependencia.cat)

El ministre escocès Michael Russell, “entusiasmat” amb les consultes

Durant la sessió de dijous passat, 19 de novembre, del Parlament d’Escòcia, el ministre d´afers exteriors Michael Russell va haver de respondre una pregunta formulada pel diputat Gil Paterson, del Partit Nacionalista Escocès (SNP), sobre les consultes independentistes del 13 de desembre a Catalunya.

En la pregunta, el diputat del SNP demanava si el govern escocès té previst l’enviament d’observadors oficials aquella data al nostre país per efectuar un seguiment de la jornada electoral.

El ministre d’afers exteriors escocès va afirmar que “seguia amb molt d’interès aquest procés” i que es mostrava “entusiasmat pel caràcter democràtic” del mateix.
 
(Font: referendumindependencia.cat)

dimecres, 25 de novembre del 2009

Demana la teva Banderola...!


Debat obert

Sembla que l'entrada "Sóc viu perquè participo" està portant una mica de debat. Per tal de que tothom el pugui seguir i dir-hi la seva, hem trobat oportú donar-li protagonisme i traslladar-lo des d'una poc visitada secció de comentaris a una entrada principal. Us farem cinc cèntims de com va la cosa:

L'entrada deia així:
"Ara, quan és tan actual el debat sobre el dret a una mort digna, ens trobem preguntant-nos on és el llindar entre la Vida i la Mort. Algú ha dit que som vius mentre participem, mentre som capaços de compartir: afecte, emocions, diàleg... Per demostrar, doncs, que ets ben viu, has de participar... i ara, avui i aquí, participar significa prendre opció en la consulta per la independència del dia 13. T’hi esperem. Demostra’ns que ets viu!"

A partir d'aquí us aniré deixant els successius comentaris que s'han afegit:

Anònim
I si no ho faig....soc mort?
Aquesta entrada és molt bona, molt...és d'un nivell socio-cultural brutal...de fet, qualsevol pot fer i tenir un bloc!

Calders Decideix
Hola Anònim, veig que culturalment vas molt fort!
Has sentit a parlar mai de les metàfores. Es tracte d'un recurs literari que et podria interessar.

Anònim
Perdoneu la meva necetat, però no dono per més. Resulta que: "som vius mentre participem, mentre som capaços de compartir: afecte, emocions, diàleg... Per demostrar, doncs, que ets ben viu, has de participar...", no és suficienment entenedor per mi i la meva cultura.
Perdoneu un altre cop. No soc digne d'un bloc i d'unes reflexions tant profundes....però, com qualificar-me si no voto?

Calders Decideix
El fet de no votar en un referèndum que t'implica, l'únic que demostra és que, passi el que passi, et resulta del tot indiferent, no t’afecta, no et fa ni fred ni calor ... vaja! Com als morts! ;-)

Bromes a part, pots estar o no a favor de la independència de la Nació Catalana, pots pensar que anar a votar donarà força a aquells que lluitem pel dret d'autodeterminació, et poden passar moltes coses pel cap, però el que no pots negar és que no hi ha res més democràtic que una Consulta Popular on tothom pot expressar la seva opinió.

Crec que hi ha alguns articles en la Declaració Universal dels Drets Humans, de la Carta de l'Organització de les Nacions Unides, que et podrien interessar:

Article 15
1. Tot individu té dret a una nacionalitat.
2. Ningú no pot ésser privat arbitràriament de la seva nacionalitat ni del dret a canviar de nacionalitat.

Article 19
Tot individu té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió; això comporta el dret a no ésser inquietat per causa de les opinions i el de cercar, rebre o difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà d'expressió i sense consideració de fronteres.

Article 21
1. Tothom té dret a prendre part en la direcció dels afers públics del seu país, sigui directament, sigui per mitjà de representants elegits lliurement.
2.Tota persona té dret a accedir a les funcions públiques del país en condicions d'igualtat.
3. LA VOLUNTAT DEL POBLE ÉS EL FONAMENT DE L’AUTORITAT DELS PODERS PÚBLICS; aquesta voluntat ha d'expressar-se mitjançant eleccions sinceres que cal celebrar periòdicament per sufragi universal igual i secret, o seguint qualsevol procediment equivalent que asseguri la llibertat del vot.

Article 30
Cap disposició d'aquesta declaració no pot ésser interpretada en el sentit que un estat, un grup o un individu tinguin dret a lliurar-se a una activitat o a cometre un acte encaminat a la destrucció dels drets i les llibertats que s'hi enuncien.

No cal que t'expliqui, que l’estat Espanyol en la seva ordenació legal ha recollit, amb la signatura de diversos tractats internacionals, la Declaració Universal dels Drets Humans.

Per altra banda, les Nacions Unides van proclamar, l'any 1966, el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, que va entrar en vigor l'any 1976 i va ser ratificat per l’estat Espanyol el 27 de juliol de 1977:

Aquest Pacte Internacional, al seu Article 1 proclama:
"Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.

Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.

Els estats part en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d'administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l'exercici del dret a l'autodeterminació i respectaran aquest dret d'acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides."

Com pots comprovar, el referèndum d'autodeterminació és més que legal. Però no t'hauries de quedar únicament amb aquest detall. Tu, encara que no t'ho creguis, tens dret a decidir lliurement sobre qualsevol aspecte que pugui afectar la teva vida. Porten temps intentant fer-nos creure que el procés democràtic es redueix a anar a votar cada quatre anys. Això és el que els hi convé als polítics. Trobes democràtic anar a votar cada quatre anys uns partits polítics que no et representen? Que pacten entre ells per interessos econòmics i polítics, oblidant-se del seu principal objectiu: REPRESENTAR ELS INTERESSOS DE LA POBLACIÓ? Creus de veritat que si la majoria de la Població reclama una cosa, els polítics actuals se’n faran ressò?

Contesta’m una cosa, sincerament, creus de veritat que el poders polítics actuals són més democràtics que una Consulta al Poble? M'ho podries explicar?

Finalment, voldria acabar per agrair-te la teva participació al bloc. Pels teus comentaris algú podria pensar que el consideres poc interessant, vulgar i simple, però ens hem adonat que t’interessa, i per aquest motiu hi participes tant. GRÀCIES.


Des d'aquí, animem a participar en el Debat a tots aquells que hi tingueu interès. Considerem que és realment enriquidor conèixer els punts de vista de tots aquells que esteu a favor de la Consulta, d'aquells que hi esteu en contra, i d'aquells a qui la consulta no us resulta d'interès.

Des d'aquí, també us animaria a identificar-vos, encara que fos amb un pseudònim, per tal de diferenciar possibles "anònims" que vulguin dir-hi la seva. Aquí, a diferència d'altres llocs, es respecta la llibertat d'expressió de tothom.

Ara és el moment de dir-hi la teva

Diuen que cada vegada que votem un o altre partit polític ens autodeterminem o no, segons la tria. Des d’aquí pensem que si et pregunten de quin color és alguna cosa i tu contestes blau, no pot ser que l’endemà surti algú proclamant que el resultat de la consulta ha sigut: dissabte! Aquesta vegada la pregunta sí que va de voluntat d’independència; és, doncs, la primera vegada que ho podem proclamar.

Fem-ho!

Mostra el teu interès en la Consulta!

A partir d'aquesta setmana, es distribuiran pels comerços del nostre municipi banderoles amb la senyera Catalana i el logotip de la Consulta Popular.

Us animem a anar-les a buscar per penjar-les als vostres balcons i façanes.



Dona el teu suport a la Consulta i demostra que tu també decideixes!

dimarts, 24 de novembre del 2009

Opines a favor teu = No vas en contra de ningú

Prendre una opció significa deixar de banda les altres: ho sabem i ho acceptem. El dia 13 de desembre et farem aquesta pregunta: Estàs d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea? Només això i... tot això! Una resposta popular que sigui massiva i contundent ens dirà quants som i què volem. I sempre que triem una cosa i no una altra ho fem a favor nostre.

Fins al dia 13!

El Consell Comarcal aprova una moció de suport a les consultes

El Consell Comarcal del Bages ha aprovat, en el Ple d'aquest dilluns al vespre, una moció per donar suport a les consultes populars amb els vots a favor de CiU i ERC que han presentat la proposta conjuntament. El PSC i el PP hi han votat en contra mentre que ICV- EUiA s'ha abstingut. El president de l'ens comarcal, Josep Candàliga (ERC), ha explicat que la moció manifesta el reconeixement a les iniciatives sorgides de les entitats cíviques de la comarca que vulguin celebrar consultes populars per la independència. A més, el text també deixa clar que el Consell es manté "al marge" de l'organització de les consultes, tal com ha destacat el president del Consell Comarcal del Bages.

En el primer punt de la moció el Consell Comarcal expressa el seu suport i felicita la iniciativa d'Arenys de Munt (Maresme) per la seva "demostració de civisme", ha explicat el president del Consell Comarcal del Bages. El segon punt dóna suport a les iniciatives sorgides des de les entitats de la comarca que vulguin celebrar consultes.

El president de l'ens comarcal ha explicat que inicialment va ser CiU qui va presentar la moció i que després ERC també s'hi ha acollit després de fer "algunes modificacions de conceptes jurídics i legals".

Candàliga ha explicat que ara era el moment d'aprovar la moció tenint en compte que hi ha municipis del Bages que ja celebraran la consulta el 13 de desembre.
 
(Font: Manresainfo.com - El diari digital del Bages)

dilluns, 23 de novembre del 2009

No donis l'esquena a la Consulta


Un sistema informàtic centralitzarà els vots de la consulta del 13-D

Aquells que vulguin votar per anticipat ho podran fer a partir del 23 de novembre.

La consulta sobre la independència del 13 de desembre comptarà amb un sistema informàtic que connecta tots els col·legis electorals dels 153 municipis, per tal de controlar la participació i l'evolució de la jornada, així com evitar votacions repetides i obtenir els resultats electorals de manera quasi immediata.

Així ho ha explicat David Vinyals, membre de la Comissió electoral nacional de control i verificació de la consulta, en una roda de premsa aquest divendres. L'han acompanyat els responsables de la Comissió jurídica i de seguretat de la Coordinadora de la consulta, Josep Cruanyes i Josep Lluís Rodríguez.

Josep Cruanyes ha posat èmfasi en el fet que la comissió és una organització independent de les entitats organitzadores. D'aquesta manera, vetllarà perquè "el 13 de desembre tot sigui el més legal i correcte possible". A banda, cada localitat compta amb una comissió local que s'encarregarà d'organitzar els col·legis i les taules on recollir els vots, així com de fer-ne l'escrutini i informar a la premsa i la població del procediment de votació.


Vot anticipat

Aquestes comissions seran també la que organitzin les oficines per recollir el vot anticipat, una opció per a les persones que no puguin anar-hi el 13 desembre de 9 a 20 hores, i que serà possible a partir del proper dilluns 23 de novembre.


Coordinació

Cruanyes ha afirmat que tots els municipis mostren voluntat de coordinació i que s'han acollit als reglaments i al sistema informàtic facilitat per la comissió nacional.

Vinyals ha explicat que, de la mateixa manera que es va presentar un autobús de falangistes a Arenys de Munt, en aquesta ocasió es poden esperar atacs informàtics al sistema, però que si tot va bé els resultats es sabran gairebé d'immediat a través del portal online.

Josep Lluís Rodríguez ha comentat que un total d'unes 630.000 persones –majors de 16 anys– aniran a votar el 13 de desembre però que, com en el cas de consulta d'Arenys de Munt, no poden accedir al censos. Cruanyes ha explicat que han recollit l'experiència d'aquest municipi però que ara hi ha "una altra dimensió" pel que fa al nombre de votants, cosa que se solucionarà amb el sistema informàtic centralitzat. Aquest, ha destacat Vinyals, garanteix que les dades siguin encriptades i es destrueixin al final de la jornada.

Tot aquell que vagi a votar haurà de portar el DNI, que serà introduït al sistema informàtic i també apuntat en un paper per evitar problemes en cas de pèrdua de dades. Imprescindible per votar és el fet d'estar empadronat al municipi, de manera que pugui votar tot aquell que compleixi aquest requisit, ja sigui ciutadà europeu o no comunitari.


Legalitat

Respecte a la problemàtica que va engegar la fiscalia de l'estat a raó del suport de l'Ajuntament d'Arenys de Munt a la consulta, aquest cop no hi ha hagut cap recurs i el referèndum s'empara en la legalitat. Qualsevol entitat pot demanar a un consistori que li sigui cedit un espai públic per fer-hi una activitat, i aquest està obligat a accedir, siguin quines siguin les condicions específiques. Si, per exemple l'ajuntament de Sant Cugat es declara al marge de la consulta, el que no pot fer és negar-se a cedir aquest espai per fer-la, perquè en aquest cas no estaria sent neutral sinó que dificultaria el dret a la llibertat d'expressió. La fiscalia de l'estat, ha afirmat Cruanyes, en tot cas, hauria de vetllar per l'exerceixi de la llibertat d'expressió, de la mateixa manera que va declarar que no es podia prohibir la manifestació dels falangistes.
 
(Font: Andrea Ruíz. AVUI.CAT)

PERQUÈ ÉS IMPORTANT QUE ELS CATALANS I LES CATALANES PARTICIPEM EN LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DEL NOSTRE MUNICIPI?

1) Perquè el dret democràtic de decidir (que inclou el dret a l’autodeterminació dels pobles i a la independència política) és un dret universal, reconegut per l’Organització de les Nacions Unides. Així ho enuncia el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de 1966, signat també per l’Estat espanyol, en el seu article primer tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació.

2) Perquè els catalans i les catalanes conformem un poble amb els mateixos drets que tots els altres pobles del món i tenim, per tant, el dret de decidir també sobre la independència de la nostra nació. Els catalans i les catalanes no podem, ni volem, renunciar a cap dret que ens és propi.

3) Perquè la Consulta sobre la Independència permet votar lliurement Sí, No o en Blanc, i això permetrà conèixer l’opinió real de la ciutadania sobre aquesta qüestió tan rellevant, sense distorsions ni manipulacions interessades.

4) Perquè la consulta és perfectament legal, i complirà amb un protocol que assegurarà la fiabilitat i seguretat que requereix qualsevol procés democràtic per poder ser homologat per observadors internacionals.

5) Perquè hi haurà observadors internacionals i premsa acreditada d’arreu que validaran i valoraran la Consulta. Els catalans i les catalanes hem de demostrar el nostre civisme al món que ens estarà observant.

6) Perquè la Consulta sobre la Independència representa un aprofundiment de la democràcia directa. L’èxit de la Consulta obrirà les portes a més i millors mecanismes de democràcia participativa.

7) Perquè la Consulta s’organitza des de la societat civil i és un exemple del compromís i la maduresa de la ciutadania catalana que cal respectar i afavorir.

8) Perquè podem demostrar al món que la nació catalana està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació.

UN BON NIVELL DE PARTICIPACIÓ IMPULSARÀ LA CONVOVATÒRIA D'UN REFERÈNDUM NACIONAL D'INDEPENDÈNCIA AMB CARÀCTER VINCULANT RECONEGUT PER LA COMUNITAT INTERNACIONAL

PERQUÈ ESTEM ORGANITZANT LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE LA NACIÓ CATALANA A CENTENARS DE MUNICIPIS?

1) Per poder demostrar al món que la nació catalana està preparada per exercir el dret a l’autodeterminació i a la independència.

La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana que s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol i l’estat francès.


2) Per promoure després la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre la independència.

Quan es consideri assolit aquest primer objectiu, el Consell Plenari de la Coordinadora impulsarà la convocatòria d’un referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics. Si la independència fos proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència. Tot el procés pretén, així mateix, l’aprofundiment dels mecanismes de democràcia directa, especialment als municipis.


3) Per enfortir les xarxes ciutadanes que hauran de recolzar el referèndum vinculant sobre la independència.

La Consulta sobre la Independència es fonamenta en l’autoorganització de la societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base social sobre la qual s’ha d’apuntalar i defensar democràticament el procés d’independència de la nació catalana que ara comença.


4) Per afavorir la participació popular i la democràcia directa.

Volem aconseguir la màxima participació popular en totes les consultes que es portin a terme.


Aquests objectius van ser aprovats en el Consell Plenari de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència que es va celebrar el passat 24 d’octubre de 2009 a la localitat d’Arenys de Munt.

Les consultes de Catalunya Central impulsen la coordinació intercomarcal

La població de Sallent ha acollit aquest dissabte la trobada de municipis de les Comarques Centrals que organitzen consultes per la independència. Divuit municipis del Bages, Berguedà i Solsonès han assistit a l'assemblea en la qual s'ha impulsat la coordinadora que agruparà les consultes de la Catalunya Central. Els organitzadors han remarcat que 'encara falta gent perquè s'hi sumi' i han fet una crida a tots els pobles a participar en la coordinadora. Les plataformes organitzadores s’han reafirmat en la voluntat de 'tirar endavant les consultes, malgrat els impediments dels ajuntaments i de l'Estat', segons ha afirmat Pep Peraire, portaveu de la consulta manresana.

Ha afegit que 'sembla que a mesura que passen els dies els ajuntaments tenen més por'. Peraire ha denunciat 'la negació de molts ajuntaments a deixar locals municipals i infraestructures' necessaris per a la organització de les consultes.

Guillem Cabra, portaveu de Sallent Decideix, ha explicat que la coordinació 'és necessària per a tenir un discurs, estratègies i mètodes de comunicació unitaris'. Cabra també ha defensat que els immigrants i els joves de més 16 anys puguin anar a votar 'perquè així s’impliquen en una decisió que pot canviar el seu futur'. Guillem Cabra ha fet una crida a 'anar a votar amb tota normalitat perquè la consulta és legal i tothom ha de poder dir el que pensa'.

Una cinquantena de persones ha omplert el centre de cultura Joan Puig i Elías, on s'han posat en comú problemes i estratègies a seguir. La trobada ha durat tres hores i els participants dels municipis de la Catalunya Central s'han fet una foto de família a les portes de l'edifici.


Els assistents a la trobada de Sallent, davant del centre de cultura Joan Puig i Elías

(Font: Manresainfo.cat)

13-December Referendum on independence in Catalonia

The 13th September 2009, the inhabitants of the Catalan town of Arenys de Munt voted in a referendum proposing Catalan independence from Spain. The terms of the question that was asked in the poll were: “Do you agree that Catalonia becomes a social, democratic and independent state of right, member of the European Union?”. About 40 percent of the town’s 6,500 eligible voters participated in the poll and more than 96 percent of votes were in favor of Catalan independence.

Although the referendum was not binding, it was very important. First, because Spain’s laws do not recognize Catalonia’s self-determination right; and second, because it was the first time in history that thousand of people in Catalonia were able to fill in a ballot that allowed them to freely decide whether they wanted their country to be independent.

The referendum in Arenys de Munt also showed the world the darker side of the Spanish state and its transition to democracy. The Spanish State attorney charged the town hall for having approved a motion of support to the referendum, and the judge banned the use of a municipal public room to hold the referendum. It had to be held in a private room. On the contrary, a demonstration organized by the fascist party Falange, commanded by the dictator Franco until his death, was authorized in the same day of the poll. During the campaign, it was also discovered that the State attorney had been a candidate of this fascist party in a 1998 election.

The day after the referendum, hundreds of towns across Catalonia began the path to organize similar consultations. The movement has been coordinated under the leadership of the organizers of the first referendum in Arenys de Munt and with the participation of several associations and civil platforms in favor of Catalan independence such as Plataforma pel Dret de Decidir (www.tenimeldretdedecidir.org), Sobirania i Progrés (www.sobiraniaiprogres.cat), Deumil.cat (www.deumil.cat) and many others.

More than 140 towns will hold referendums on the 13th December 2009 on the same terms of Arenys de Munt’s consultation. Each town holding a referendum has formed a local platform where members of political parties, NGO’s and local villagers with no membership are working hard to achieve good results in their poll.

The nationwide coordination uses the website www.referendumindependencia.cat, provides logistic and technical support and campaign materials, and organizes promotional events alongside the country. The 13th December referendum is considered a first step towards a large-scale referendum backed by the Catalan Parliament.

Acte Nacional de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència

El proper diumenge 29 de novembre, a les 12h a l'Auditori del Fòrum.

Intervindran Representants de Comissions Organitzadores de tot el territori, hi haurà actuacions musicals i parlament de Josep-Maria Terricabres.

Més informació

Calders serà el poble amb més menys participació

Avui, quan només existeix allò que surt a la TV (i sembla ser que aquesta vegada hi sortirem) potser que ens mudem una mica. Volem dir que val la pena d’anar-hi ben arriat, amb un titular que faci patxoca; i no em direu que aquest d’avui no faria goig, eh!

Som-hi, doncs. Endavant les atxes! Tots a participar en la consulta del dia 13 i a aconseguir el titular!

dijous, 19 de novembre del 2009

Per què no se'n parla a TV3?

Des de la Comissió de Castellbell i el Vilar ens animen a fer la màxima pressió a TV3 per tal de que facin una correcta i professional cobertura de la Consulta Popular. Fins ara, pels motius que tots imaginem no s’està cobrint la informació amb el rigor que es mereix.

Ens animen a enviar la següent sol•licitud a les adreces de correu electrònic: comunicacio@ccma.cat, politica@tv3.cat, premsa@tv3.cat i la més important, emaymo.j@tv3.cat, de l'Ernest Maymó, Cap d'edició dels Serveis informatius de TV3.

“Benvolgudes, benvolguts,


Arran de la consulta popular d’Arenys de Munt del 13 de setembre (13-D), la societat civil catalana, s’està organitzant per demanar al Parlament Europeu el dret a poder fer una consulta democràtica sobre la independència de Catalunya.


El proper 13 de desembre (13-D), més de 180 municipis catalans, amb les mateixes normes i criteris, faran la consulta, per poder sumar tots plegats i expressar a la comunitat internacional, quina és la voluntat d’aquest país, i una gran quantitat de pobles ho estan preparant per al 2010.


Aquesta nova via neix de les Directrius europees, aprovades per tots els estats que la composen, inclòs l’Estat espanyol.


Sens dubte estem iniciant el camí històric de fer realitat la nació catalana com un estat de dret, independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea, si així ho decideix de manera democràtica la ciutadania.


Els mitjans de comunicació escrita, en fan un ressò discret, però els grans mitjans corporatius de ràdio i televisió, obvien aquests fets per consignes que coarten la llibertat dels professionals dels mitjans informatius.


Per què TV3 no informa a la ciutadania de totes les activitats que s’estan fent arreu de Catalunya a l’entorn de les consultes sobiranistes del 13-D?


PER QUÈ TV3 NO INFORMA als propis CATALANS que comencem a canviar el rumb de la nostra història?

Atentament,

xxxxx"


Des de la Comissió “Calders Decideix” ja ens hem sumat a la iniciativa, des d’aquí t’animem a sumar-t’hi a títol individual.

Sóc viu perquè participo

Ara, quan és tan actual el debat sobre el dret a una mort digna, ens trobem preguntant-nos on és el llindar entre la Vida i la Mort. Algú ha dit que som vius mentre participem, mentre som capaços de compartir: afecte, emocions, diàleg... Per demostrar, doncs, que ets ben viu, has de participar... i ara, avui i aquí, participar significa prendre opció en la consulta per la independència del dia 13.

T’hi esperem. Demostra’ns que ets viu!

dimecres, 18 de novembre del 2009

Amb el nom de Calders Decideix es crea la Comissió Ciutadana per a realizar la Consulta Popular

(Nota de Premsa facilitada per la Comissió Popular al Regió7)

CALDERS ES SUMA A LA RESTA DE MUNICIPIS QUE REALITZARAN LA CONSULTA POPULAR PER LA INDEPENDÈNCIA EL PROPER 13 DE DESEMBRE

Arran de la moció aprovada per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament de Calders en data 7 de setembre del 2009, per la qual s’impulsava dur a terme una consulta al municipi sobre la independència de Catalunya, el passat dia 29 d’octubre es va fer una Assemblea Popular, on hi van assistir una quarantena de persones, representants d’entitats i altres a títol individual. D’aquesta Assemblea en va sorgir la Comissió Ciutadana Organitzadora de l’esmentada consulta amb el nom de Calders decideix. Aquesta Comissió serà l’encarregada de dur-la a terme amb rigor i de manera seriosa.

La Comissió ja està treballant per tal d’anar donant forma al que serà la Consulta popular, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim d’implicació ciutadana i superar, així, el 40% de participació el dia de la consulta.

La data escollida, junt amb altres municipis d’arreu dels Països Catalans, serà el diumenge 13 de desembre del 2009.

La comissió anirà informant de com serà tot el procés, així com d’aquells actes informatius que es puguin realitzar al respecte.

En aquest sentit, s’ha convocat a tots els voluntaris interessats en col•laborar en l'organització de la Consulta Popular a una reunió que tindrà lloc aquest divendres dia 13 DE NOVEMBE DE 2009, a partir de les 21:00 hores al Centre Cívic de Calders per tal de posar al corrent de les actuacions que està portant a terme la Comissió i proposar als voluntaris la seva adscripció als diferents grups de treball que s'han creat.

Per a qualsevol suggeriment podeu adreçar-vos al correu electrònic calders.decideix@gmail.com. Així mateix s’aniran posant les informacions a http://caldersdecideix.blogspot.com.

(Noticia apareguda al Regió7 el passat divendres 13 de novembre de 2009)


Segur que saps què vols

Aquests dies es commemora l’aniversari de la caiguda del mur de Berlín; i semblava impossible de fer caure. Encara en queden, de murs; encara n’hi ha molts i molts, i alguns els tenim ben a prop i ens barren el pas i ens pesen damunt el cor i damunt l’esperit. El mur més alt i gruixut és un que duem a dintre, aquell que no ens permet d’iniciar el pas que sabem que cal fer, que hem de fer... perquè no es pot viure sense horitzons.

Tal i com diu aquell: Si vols, pots!

180 ajuntaments celebraran la consulta independentista

REGIO7.CAT

Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà) donarà el tret de sortida, el dia 12 de desembre. L'endemà, el diumenge 13 de desembre, s'afegiran més municipis

Seguir llegint...

dimarts, 17 de novembre del 2009

Qui no participa no pot queixar-se de res

...i no només això. Quantes vegades hem sentit que ens castigaven per una cosa que no havíem fet? Quantes vegades ens han volgut fer sentir culpables sols pel fet d’existir (potser només perquè reclamàvem, i encara amb veu ben baixa, el dret a existir com a poble). Però si l’única cosa que demanem és poder ser catalans...!

Ara tens l’oportunitat de dir-ho; ei, si vols, eh! De tota manera, sí no ho vols ser, també ho hauries de dir, alt i clar!

dilluns, 16 de novembre del 2009

No permetis que els altres decideixin per tu

De vegades un deure et ve a trucar a la porta, i ho fa d’una manera porfidiosa, fins i tot angoixant. Ara això està passant, i hi ha un corc que ja fa dies que t’ho repeteix: s’acosta un d’aquests moments. El dia 13 de desembre estàs convocat a votar en la consulta per la independència, i no pots faltar-hi, no pots deixar de ser-hi.

Alguna cosa es mou: participa-hi!

divendres, 13 de novembre del 2009

Manifest pel dret a l’autodeterminació de la Nació Catalana

Els calderins, com a catalans i com a ciutadans conscients que només des de l’exercici de les voluntats personals es pot avançar en el camí d’arribar a ser una nació lliure i sobirana entre els pobles d’Europa,

MANIFESTEM
  1. Que sempre hem tingut i mantingut viva la consciència de ser una nació diferenciada de totes les que ens envolten.
     
  2. Que com a poble amb vocació de créixer en llibertat, tenim dret a exercir –i a exigir-la, si cal- la plena autodeterminació. Aquest dret és internacionalment reconegut per tots els països i organismes democràtics.
     
  3. Que hi ha, actualment, tot un munt de circumstancies que han d’empènyer la nostra voluntat i que han de facilitar l’èxit del procés:

    • El nombre creixent de nacions que a través de referèndums d’autodeterminació han assolit la independència en aquests darrers anys.
    • L’ofec sistemàtic a què vivim sotmesos.
    • La voluntat de diferenciar-nos del patró aliè que volen vendre’ns com a propi.
    • La campanya de sensibilització que es va iniciar a Arenys de Munt i que, a través de l’entusiasme compartit de ciutadans i entitats, s’estén per tants pobles i comarques.

  4. Que tenim la intenció de fer conèixer al món la nostra voluntat, expressada de manera absolutament democràtica, d’avançar en el camí de la plena independència a través de la convocatòria d’un referèndum d’àmbit nacional.
     
  5. Que com a ciutadans conscients de la transcendència d’aquest procés, hem constituït a Calders una comissió que, coordinada amb les de tots els altres pobles i ciutats que hi participen, treballa per fer possible que el dia 13 de desembre del 2009 puguem, tots els calderins majors de 16 anys, exercir el nostre dret a participar en la consulta. 

D’aquí estant, doncs, us convidem a adherir-vos a aquest document i a col•laborar, si us és possible, a fer que la consulta popular sigui un èxit.









FORMULARI D'ADHESIÓ AL MANIFEST
(No utilitzeu accents)

Nom
Cognoms
Correu electrònic
M'adhereixo al manifest
Verificació d'Imatge
captcha
Introdueix el text de la imatge:
[ Refrescar Imatge ] [ Què és això? ]


ADHESIONS AL MANIFEST
Josep López i Hernàndez
Núria Vila i Mujal
Monste Bacardit i Albets
Saixa Cervera i Serrat
Juli Mas i Soler
Jaume Carné i Coll
Montserrat Cors Guitart
Lali Canet i Torra
Sergi Pich i Cañisà
Jaume Perarnau i Llorens
Eladi Martínez Codorniu
Josep Pujol Dordal "Pepsalvi"
Meritxell Cano Ció

A la taula d’en Bernat qui no hi és, no hi és comptat

La saviesa popular, aquesta que solem trobar en els refranys, no sol ser mai gratuïta. Tot el que cal és canviar la taula d’en Bernat per: Europa, les Nacions Unides, el món econòmic... Ho veieu si ho és, d’actual, la dita? I en aquesta taula no t’hi conviden si no tens veu pròpia; i si no hi ets, no existeixes; i si no existeixes ets mort. Nosaltres som ben vius; ho som, sí. Només ens cal, i ara ens toca, demostrar-ho.

DEMANEM TANDA!

Trobada de Voluntaris

Es CONVOCA a tots els voluntaris interessats en col·laborar en l'organització de la Consulta Popular per la Independència de la Nació Catalana a assistir aquest vespre, 13 DE NOVEMBE DE 2009, a partir de les 21:00 hores al Centre Cívic de Calders per tal de posar-vos al corrent de les actuacions que està portant a terme la Comissió i per tal de distribuir als voluntaris entre els diferents grups de treball que s'han decidit crear.

Agrairem que feu córrer la veu entre els vostres amics i coneguts, per tal d'ampliar, en la mesura que sigui possible, la família de voluntaris.

Voldríem acabar agraint-vos de forma anticipada la vostra presencia a la reunió. .

Moltes gràcies a tots.

Comissió per la Consulta Popular

dijous, 12 de novembre del 2009

Demana la paraula

Hi ha tot de gent que s’ha especialitzat a dir el que pensen els altres, més ben dit: allò que és correcte o inconvenient que pensin els altres o, encara més, el que haurien de pensar els altres. Hi ha, doncs, i això ja fa temps que ho saps, tota una corrua de gent disposada a parlar per tu. No els ho deixis fer, no els permetis que et prenguin l’opinió. Ningú no pot parlar per tu: DEMANA LA PARAULA... I FES-TE SENTIR.

dimecres, 11 de novembre del 2009

Tens dret a decidir

Darrerament sentim a parlar molt de drets: tenim dret a un treball digne, tenim dret a una vivenda en condicions, tenim dret a opinar, tenim dret a.... Però massa sovint aquest dret ha de ser “políticament correcte.” A més a més, en l’origen de tots els drets hi ha el de ser, el d’existir, i això val en l’àmbit individual i en el col•lectiu, i això significa sortir en el mapa.

Fem-nos-hi un lloc!

dimarts, 10 de novembre del 2009

13D

Descarrega't el logotip de la Consulta Popular per la Independència de Catalunya!


Envia'ns les teves fotografies!

Des de la Comissió Organitzadora de la Consulta Popular per la Independència de Catalunya, volem animar-vos a fer-nos arribar les vostres fotografies amb el logotip de la votació que s'efectuarà el proper dia 13 de desembre de 2009.

Podeu triar racons especials del nostre municipi, llocs emblemàtics del nostre País, esdeveniments de les vostres entitats, moments, amics, ... els límits els poseu vosaltres!

Aquí us deixem dues fotografies d'un parell de "calderins" que, tot i no poder votar (sembla ser que són menors de 16 anys!), fan costat als seus!



"-A mi no em deixen votar perquè sóc un gos. A tu per què dius que no et deixen decidir?"

ANIMEU-VOS A PARTICIPAR!

Per participar:

1) Ens heu d'adreçar les vostres fotografies amb el corresponent títol a : caldersdecideix@gmail.com.
2) A cada fotografia ha d'aparèixer el logotip de la votació (Podeu descarregar-lo aquí)
3) Podeu enviar tantes fotografies com desitgeu

Què vols ser quan siguis gran?

Aquesta pregunta era molt habitual, i suposem que encara es fa – potser no ben bé amb aquestes mateixes paraules, però ens la feien i ens la fèiem.

Ha arribat l’hora que ens la repetim en l’àmbit col•lectiu, que ens demanem què volem ser. I siguem agosarats. No és moment de pensar que la nostra opció potser no agradarà als pares, aquests pares tan “amatents” que no volen que ens apartem de la seva ombra.

Som prou grans per decidir: Fem-ho!

divendres, 6 de novembre del 2009

CALDERS TAMBÉ DECIDIRÀ

Arran de la moció aprovada per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament de Calders en data 7 de setembre del 2009, per la qual s’impulsava dur a terme una consulta al municipi sobre la independència de Catalunya, el passat dia 29 d’octubre es va fer una Assemblea Popular, on hi van assistir una quarantena de persones, representants d’entitats i altres a títol individual. D’aquesta Assemblea en va sorgir la Comissió Ciutadana Organitzadora de l’esmentada consulta amb el nom de Calders Decideix. Aquesta Comissió serà l’encarregada de dur-la a terme amb rigor i de manera seriosa.


Els components de la Comissió Calders decideix són:

Josep Lòpez i Hernàndez
Montserrat Bacardit i Albets
Saixa Cervera i Serrat
Jaume Carné i Coll
Josep Pujol i Dordal
Josep Fàbrega i Selva
Miquel Piza i Cancela
Lluís Cerarols i Cortina

La data de la consulta serà el diumenge 13 de desembre del 2009. La comissió anirà informant de com serà tot el procés, així com d’aquells actes informatius que es puguin realitzar al respecte.

Per a qualsevol suggeriment podeu adreçar-vos a algun membre d’aquesta comissió a bé al correu electrònic calders.decideix@gmail.com.

Així mateix s’aniran posant les informacions en aquest mateix blog.