dijous, 26 de novembre del 2009

Arrenca la gran Consulta sobre la Independència amb el vot anticipat

El vot anticipat s´obre amb els primers electors a Sant Cugat, la població més gran de les 161 que participaran en la consulta del 13-D. En total, podran votar 707.397 persones.

Sant Cugat del Vallès, la ciutat més gran de les que participen en la consulta sobiranista, ha donat aquest dilluns el tret de sortida a la campanya del vot anticipat. La mesa electoral s´ha situat al local de Terradolça, on s´han començat a recollir els vots del primers que s´hi han acostat i que preveuen que no podran ser-hi al cap de 20 dies, el 13-D.

Tanmateix, per tal de validar la correcció del sistema de vot, aquest cap de setmana passat ja ha votat un centenar de persones a la ciutat, segons ha explicat Víctor Alexandre, portaveu de la Plataforma Santcugatenca per l´Autodeterminació, en una roda de premsa poc abans d´obrir el col·legi electoral. L´han acompanyat el coordinador de la Plataforma, Joan Contijoch; Uriel Bertran com a responsable d’extensió territorial i campanya de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència i Anna Arqué.

Superada la xifra dels 600.000

Un total de 161 municipis realitzaran la consulta el 13 de desembre, nombre que “ha superat les previsions de la coordinadora”, ha explicat Uriel Bertran. Així, podran votar 707.397 persones, xifra superior a la població total d´alguns dels països membres de la Unió Europea, com ara Malta i Luxemburg. “Aquesta xifra ens permet posar sobre la taula que aquest país vol exercir el dret a l´autodeterminació” ha dit Bertran, i demostra que les teories que diuen que no es pot plantejar en aquest moment o que només es tracta d´un debat d´intel·lectuals “són mentides”, ja que reflecteix que sí que hi ha una voluntat i una preocupació de la ciutadania. Aquesta voluntat, segons Bertran, podrà ser presentada de cara a la internacionalització del dret a exercir el vot a l´autodeterminació de Catalunya i en la demanda d´un referèndum vinculant.

La llista dels 161 municipis ha sigut tancada poques hores abans de la roda de premsa per motius de complexitat tècnica en cas d´afegir-ne més. De tota manera, la coordinadora preveu que amb les pròximes onades de consultes sobiranistes, que es faran al febrer i a l´abril, s´arribarà almenys a un total de 400 municipis.

El vot anticipat que ha començat aquest dilluns a Sant Cugat s´engegarà la propera setmana en els municipis participants més grans, com ara Vilafranca del Penedès o Vilanova i la Geltrú.

(Font: referendumindependencia.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada