dilluns, 23 de novembre del 2009

Les consultes de Catalunya Central impulsen la coordinació intercomarcal

La població de Sallent ha acollit aquest dissabte la trobada de municipis de les Comarques Centrals que organitzen consultes per la independència. Divuit municipis del Bages, Berguedà i Solsonès han assistit a l'assemblea en la qual s'ha impulsat la coordinadora que agruparà les consultes de la Catalunya Central. Els organitzadors han remarcat que 'encara falta gent perquè s'hi sumi' i han fet una crida a tots els pobles a participar en la coordinadora. Les plataformes organitzadores s’han reafirmat en la voluntat de 'tirar endavant les consultes, malgrat els impediments dels ajuntaments i de l'Estat', segons ha afirmat Pep Peraire, portaveu de la consulta manresana.

Ha afegit que 'sembla que a mesura que passen els dies els ajuntaments tenen més por'. Peraire ha denunciat 'la negació de molts ajuntaments a deixar locals municipals i infraestructures' necessaris per a la organització de les consultes.

Guillem Cabra, portaveu de Sallent Decideix, ha explicat que la coordinació 'és necessària per a tenir un discurs, estratègies i mètodes de comunicació unitaris'. Cabra també ha defensat que els immigrants i els joves de més 16 anys puguin anar a votar 'perquè així s’impliquen en una decisió que pot canviar el seu futur'. Guillem Cabra ha fet una crida a 'anar a votar amb tota normalitat perquè la consulta és legal i tothom ha de poder dir el que pensa'.

Una cinquantena de persones ha omplert el centre de cultura Joan Puig i Elías, on s'han posat en comú problemes i estratègies a seguir. La trobada ha durat tres hores i els participants dels municipis de la Catalunya Central s'han fet una foto de família a les portes de l'edifici.


Els assistents a la trobada de Sallent, davant del centre de cultura Joan Puig i Elías

(Font: Manresainfo.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada