dilluns, 30 de novembre del 2009

Aclarint dubtes!

Seguint la línia encetada per la Comissió Solsona Volem Decidir,  hem considerat oportú publicar aquest recull de preguntes freqüents:

1- Quina serà la pregunta del referèndum?
"ESTA D'ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA?"

2- Com es votarà?
Mitjançant vot secret dipositat a l’interior d’un sobre homologat (3 opcions possibles : SI – NO – EN BLANC). Aquest vot es dipositarà a l’interior d’una urna després de que els membres de la mesa hagin comprovat el dret a votar de cada elector que vulgui exercir el seu dret.

3- Qui podrà votar?
Totes les persones empadronades a Calders, sigui quina sigui la seva nacionalitat, que en data 13 de desembre del 2009 hagin complert 16 anys.

4- Com s’acreditarà la identitat i edat dels electors?
Exhibint a la mesa electoral l’original d’algun dels següents documents:
· Els considerats ciutadans espanyols per imperatiu legal: el carnet d'identitat o carnet de conduir.
· Els estrangers comunitaris: el carnet d'identitat del país d'origen
· Els estrangers no comunitaris residents: el document d'identitat d'estrangers residents (NIE)
· Els estrangers empadronats sense permís de residència: el passaport del país d'origen

Tots aquests documents acrediten la identitat i l'edat de les persones, malgrat que estiguin caducats.

5- Com s’acreditarà el lloc on s’està empadronat?
- Si l’adreça que consta en el document identificador és del municipi de Calders, quedarà acreditada.
- Si hi consta una adreça d'un altre municipi, l’elector haurà d’acreditar la seva residència exhibint a la mesa electoral un document emès per les administracions públiques, de data posterior a la del document identificador, que acrediti legalment la residència: certificat d'empadronament o volant d'empadronament

6- On s’haurà d’anar a votar?
A Calders hi haurà un únic Col·legi electoral amb una única mesa. La ubicació d’aquest Col·legi serà a la Sala d'Entitats del Centre Cultural Néstor Almendros al carrer Països Catalans.

7- Quin serà l’horari de votació?
El mateix que el de tots els processos electorals, és a dir, ininterrompudament, de les 9 del matí fins a les 8 del vespre.

8- Es podrà votar de forma anticipada?
Si.

9- Quan podré votar de forma anticipada?
Acudint de 7 a 10 del vespre a la Sala d'Entitats del Centre Cultural Néstor Almendros el proper dia 10 de desembre de 2009.

10- Com podré votar de forma anticipada?
-T'hauràs d'identificar al responsable de l'oficina electoral acreditant la teva identitat i la residència a Calders
-Posaràs el teu vot al sobre de votació, que tancaràs i lliuraràs al responsable de l'oficina. Aquest últim, l'introduirà al sobre de votació anticipada on hi posarà: la data de votació, el teu número d'identitat i la lletra inicial del teu primer cognom. Seguidament et farà signar per la part posterior del sobre.
-Finalment, el responsable de l'oficina farà constar a l'acta de registre de vots anticipats, el teu número d'identitat, la lletra inicial del teu primer cognom i et farà signar.

11- Com es garantirà que un elector no vota dues vegades?
La mesa disposarà d’un ordinador connectat amb xarxa en el qual registrarà el DNI del votant. Aquesta dada quedarà registrada en una base de dades única que, mitjançant un aplicatiu informàtic, bloquejarà la possibilitat de que una persona pugui tornar a votar si ja ho ha fet.

12- Com es garantirà que una persona que ha votat a Calders no pugui tornar a votar en un altre lloc on també se celebri la consulta (bé aquell mateix dia, bé en una altra tanda de consultes posteriors?
Tots els Col·legis electorals que hagin obert el 13 de desembre o que obrin en dates posteriors estaran connectats permanentment a l’esmentada base de dades de DNI. Qui intenti votar per segona vegada emprant el mateix DNI veurà bloquejat aquest segon intent.

13- Com es garantirà el tot el procés electoral?
S'ha creat una Junta Electoral Nacional i una Junta Electoral Local, el reglament de les quals estipula la seva composició i funcions. Aquest reglament, així com la composició de les Juntes Electorals es donaran a conèixer properament.

14- Hi podrà haver interventors?
Les entitats i formacions polítiques legalment constituïts de la localitat podran designar un interventor per mesa o col·legi electoral. La designació s'ha de comunicar a la Junta Electoral Local com a molt tard cinc dies lectius abans de les eleccions perquè n'expedeixi les credencials.

15- Quan es coneixeran els resultats?
Els resultats de la votació a Calders seran proclamats conjuntament per la Junta Electoral Local i la Comissió Organitzadora tant bon punt hagi finalitzat l'escrutini.
La proclamació de totes les dades de tots els centres que facin les votacions el dia 13 de desembre seran proclamats conjuntament per la Junta Electoral Nacional i la Coordinadora Nacional.


Tens algun dubte? Fes-nos arribar la teva consulta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada