dijous, 3 de desembre del 2009

Interior estudia si ha de prohibir les manifestacions de la Falange el 13-D

Els organitzadors del referèndum es reuneixen amb un càrrec de la conselleria de Saura. L'avisen que molts pobles no poden muntar un dispositiu de seguretat per controlar les protestes ultres

El departament d'Interior estudia amb urgència si ha de limitar o prohibir les manifestacions contra el 13-D que la Falange Española de las Jons prepara per al 13-D, dia de les consultes sobiranistes que es preparen en 161 pobles de Catalunya.

Representants de la Coordinadora per a les Consultes d'Independència s'han reunit aquest dimecres al matí amb un càrrec del departament d'Interior per demanar que s'impedeixin les protestes, principalment per raons de seguretat: "La majoria dels pobles són petits i no poden muntar el dispositiu de seguretat que caldria", ha advertit Uriel Bertran, responsable de la campanya de la coordinadora.

Bertran i dos membres més de l'equip han mantingut una reunió d'una hora amb el secretari de Política Institucional del departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, encapçalat pel conseller Joan Saura. Tot i que mantenen que se'ls havia comunicat que serien rebuts pel secretari de Seguretat, Joan Delort, "mitja hora abans" s'ha cancel·lat la participació en la trobada d'aquest alt càrrec, màxim responsable de la seguretat a Catalunya després de Saura.

Segons portaveus de la conselleria, però, la història és diferent. "Van demanar ahir mateix una reunió urgent amb Joan Delort i per problemes d'agenda no s'ha pogut fer. Per tant no hi ha hagut cap reunió. Han entregat el seu escrit al registre i ha baixat un moment un noi d'aquí a parlar amb ells, res més", ha matisat la portaveu.

Sigui com sigui, la coordinadora ha presentat un escrit adreçat a Joan Saura que demana la prohibició de les protestes ultres. I, verbalment, també han exposat els seus motius a Carles Andreu.

"A més del problema de seguretat evident, perquè la Falange sovint té actituds violentes, creiem que cal donar exemple i comportar-nos com un país democràtic i modern on no es permeten manifestacions feixistes i es preserven les jornades electorals", ha reclamat Bertran en declaracions a l'AVUI.cat després de la reunió.

Malgrat tot, no han arrencat cap compromís a Interior. "Diuen que totes les possibilitats estan obertes i que ho estan estudiant amb molt interès", ha afegit Bertran.

La conselleria es troba entre l'espasa i la paret perquè tem que, si prohibeix les manifestacions, el jutjat pot tombar aquesta decisió ja que, tècnicament, es considera que no hi ha prou arguments. És el que va passar en el cas d'Arenys de Munt: Interior va demanar inicialment un canvi d'ubicació però després, com a decisió política i en contra dels criteris dels tècnics, va imposar a la Falange un canvi de data, per evitar que la seva protesta coincidís amb el referèndum. El jutjat va interpretar que aquesta decisió era buidar de sentit la protesta i va revocar la resolució de la conselleria.

Per la coordinadora, però, aquest fet no és motiu perquè la conselleria no prohibeixi les protestes. "Ells han de prendre una decisió política. Si el jutjat la tomba, serà responsabilitat del jutjat. I que la conselleria digui aleshores que no està d'acord amb la sentència. Si podem criticar el TC també podem criticar un jutjat ordinari", els repta Bertran.
 
(Font: Avui.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada