dimecres, 9 de desembre del 2009

La Falange renuncia a portar Interior al jutjat, però no a les protestes del 13-D

No presenten cap recurs contra el canvi de data de la manifestació. Ignoren l'ordre i continuen "convidant els ciutadans a concentrar-se" el dia de la votació

La Falange Española y de las JONS està disposada a saltar-se el procediment reglamentari i manifestar-se diumenge contra les consultes sobiranistes malgrat la prohibició del departament d'Interior, que va autoritzar les concentracions per al dia 12, vigília de les votacions, però no per al mateix 13-D.

Fins ara, el partit dels seguidors de José Antonio Primo de Rivera, sempre havia posat la legalitat formal per davant de tot. Per això en el cas d'Arenys de Munt, on el referèndum sobre la independència es va fer el 13 de setembre, van anar al jutjat per obtenir el permís per manifestar-se el mateix dia, contra la decisió d'Interior de fer-los ajornar una setmana la concentració. Van acudir als tribunals i van guanyar, però aquesta vegada no volen intentar-ho.

En aquest cas, el fet que la conselleria no els hagi retardat les protestes, sinó que les ha avançat al dia abans de la consulta, podria ser vist pels jutges com a menys perjudicial per a la llibertat d'expressió de la Falange. Aquest fet, afegit a la possibilitat que hi hagi aldarulls, podria fer que un tribunal considerés justificada la decisió d'Interior. Però no es podrà comprovar.

El secretari general del partit ultradretà a Catalunya, Norberto Pico, està convençut que la Falange "es guanyaria segur". Però com que "la Generalitat actua de mala fe, jugant amb les dates per impossibilitar les manifestacions", i com que són "una organització petita i modesta que no pot assumir determinades despeses", han decidit renunciar al recurs judicial. "Aquesta vegada hi ha menys marge de temps, i el cost d'aquests processos en advocats és important", matisa Pico.

Renuncien, per tant, a la batalla legal, però no a la del carrer. Oficialment, la posició de la Falange per a aquest cap de setmana és que no aniran a manifestar-se el dissabte 12, com proposava Interior. Pel que fa al diumenge, 13-D, amb consultes en 161 poblacions, continuen "convidant els ciutadans a manifestar-se" contra el que consideren consultes il·legals.

No aclareixen si els representants i membres del partit es manifestaran sota la seva bandera i les seves sigles: seria una protesta no autoritzada i, per tant, il·legal, i oficialment la deixen en mans dels "ciutadans" que espontàniament vulguin concentrar-se a les viles on hi ha votació.

Sant Cugat del Vallès, la ciutat més gran de les que fan el referèndum popular aquest diumenge, pot ser l'escenari principal d'aquestes protestes-incògnita

(Font: Avui.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada