divendres, 4 de desembre del 2009

Saura permet els actes de Falange el dia abans del referèndum

La resolució d'Interior argumenta la decisió per "evitar aldarulls".



Joan Saura ha actuat com el comandant Markus Ramius, l'oficial de l'armada soviètica a la novela Tom Clancy, "La caça de l'octubre roig". Ramius utilitzava una tàctica de combat que consistia en enredar l'enemic, suposar una posició i esperar.

L'engany provocava que els míssils que li disparaven no tinguessin temps d'armar-se, i per tant, sense moviments perillosos, evitava l'explosió de les perilloses bombes.

Saura ha resolt de la mateixa manera en permetre les manifestacions feixistes el 13D. Però les conseqüències poden ser molt diferents. Aquest dijous ha dictat una resolució en la que no autoritza les manifestacions de Falange Española el dia de les consultes independentistes del 13 de desembre i les ha avançat un dia, el 12 de desembre, per evitar "aldarulls". La tàctica podria fallar, els míssils no són la Falange, sempre disposada armar-se.

Segons han informat fonts d'Interior, la determinació s'ha pres en base a l'informe policial dels Mossos d'Esquadra que alertava del risc d'aldarulls i a les objeccions fetes pels ajuntaments dels municipis on es faran les consultes i on Falange es volia manifestar. Els promotors de les consultes havien reclamat a Interior que no autoritzés les concentracions falangistes perquè els ajuntaments no podrien garantir el dispositiu de seguretat.

Ara bé, sense especificar si els municipis podran garantir la seguretat el dia abans del referèndum.Aquest dimecres, els promotors de les consultes van avisar al Departament d'Interior que, si autoritzava les manifestacions anunciades per Falange, els ajuntaments "no estan en disposició de garantir la seguretat". Ho van fer en una carta adreçada al conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, on l'instaven a no autoritzar les manifestacions.

Diferència amb Arenys

Amb la consulta d'Arenys de Munt del 13 de setembre, Interior va autoritzar inicialment la manifestació, però les protestes del consistori i el risc de la protesta va portar el departament que dirigeix Joan Saura va prohibir les manifestacions falangistes i va instar a la Falange a canviar la concentració de data. Falange va recórrer la decisió i la justícia els va permetre concentrar-se el mateix dia de la consulta, quan uns 5.000 independentistes van ofegar la concentració d'uns 70 falangistes fortament protegits pels Mossos d'Esquadra.

Ara caldrà veure si Falange segueix el mateix patró de la consulta d'Arenys de Munt i decideix recórrer davant de la justícia la decisió d'Interior emparant-se en el dret constitucional a manifestar-se, i si la justícia torna a tombar la decisió d'Interior i permet les concentracions falangistes el 13-D.

Falange ha manifestat la seva intenció de fer concentracions a una setantena de municipis dels més de 160 als quals es faran les consultes. La seva intenció era que entre 40 i 50 falangistes participessin en cada concentració.

Ja com a resultat de la concentració falangista d'Arenys de Munt, el passat 13 de setembre, diversos eurodiputats de la majoria de grups del Parlament europeu van manifestar la seva incomprensió sobre "com a l'Europa occidental un grup feixista que defensa els postulats de la dictadura franquista encara es pugui manifestar impunement".

(Font: Nació Digital.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada