divendres, 4 de desembre del 2009

"La serp regional desperta"

L'associació Altres Andalusos denuncia en un comunicat les actituds de les cases regionals sobre les consultes sobiranistes

L'associació Altres Andalusos ha presentat aquest dijous, en el marc de la reunió de col·lectius d'immigrants a favor del vot, un comunicat on expressa el seu desacord amb l'actitud de les cases regionals sobre les consultes independentistes.

"Cada vegada que la societat catalana" s'organitza i es mou "per autoafirmar-se com a poble la serp regional desperta". Així comença el comunicat, que ha llegit el president d'Altres Andalusos, fent referència a la noticia publicada a l'AVUI aquest dimecres sobre el posicionament de la Confederació d’Entitats Culturals Regionals de Catalunya (Cecrec) en contra de les consultes.

El comunicat "denuncia obertament" que la Cecrec només representa "un grup reduït de persones format pels membres de les juntes directives", de manera que "no pot parlar en nom de les persones d'origen extremeny, aragonès, castellà-manxec, andalús o gallec que resideixen a Catalunya"

Diu l'associació que el posicionament de la Cecrec és "perfectament legítim" però que els motiu al·legats són "totalment incongruents", ja que el fet que "el teixit social català es mobilitzi per qüestions que afecten al futur de Catalunya" no pot ser "mai motiu de conflicte ni perjudicial per la convivència pacífica, ni crispar una part de la societat catalana".

El comunicat fa una crida als màxims responsables de CiU, Artur Mas, i ERC, Joan Puigcercós, perquè expressin públicament la seva opinió respecte de les manifestacions dels dirigents de la confederació publicades al diari AVUI, en què els titllen d'adoptar "posicions extremistes i maximalistes".

El comunicat demana també que la Cecrec –"amb vocació declarada d'intervenció en la política de Catalunya"– es transformi en un partit polític. Per últim, l'associació manifesta el seu "suport exprés a les consultes sobiranistes", ja que creu que els referèndums són "una eina d'aprofundiment de la democràcia" i servirà per "fer realitat el títol del manifest publicat per 12 diaris catalans: la dignitat de Catalunya".

L'interès de la Junta d'Andalusia

D'altra banda, l'associació també ha reaccionat a la presentació del Plan andaluz para estrechar lazos con los emigrantes en Cataluña que va fer el viceconseller de Governació de la Junta d'Andalusia, Antonio Gómez Periñán, aquest 29 de novembre.

En el seu comunicat demanen que, si la Junta d'Andalusia vol conèixer la situació dels "catalans d'origen andalús i el seus descendents", ho faci a través del seu homòleg a Catalunya, la Generalitat, "i no pas a través d'intermediaris que només es preocupen dels seus propis interessos". També demanen al president del Parlament, Ernest Benach, i als portaveus dels partits polítics amb representació a la cambra que es manifestin sobre les manifestacions de Antonio Gómez.

(Font: Andrea Ruíz - Avui.cat)

2 comentaris:

  1. Perque no es fa la consulta a grans ciutats. Digem BCN i àrea metropolitana. Perque els espanyolistes del PSOE (PSC en la marca blanca a Catalunya) ja saben els resultats. Tots cagats.
    Visca Carretero. Fora governs viciats i podrits

    ResponElimina
  2. La consulta sobre la independència també arriba a Barcelona.

    Després de mesos de contactes i reunions es presentarà Barcelona Decideix, el moviment que amb el recolzament decidit de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència promourà la Consulta a la ciutat de Barcelona.

    ResponElimina