dijous, 10 de desembre del 2009

Tres eurodiputats visitaran Catalunya el 13-D per a seguir de prop les consultes

Junqueras convida la flamenca Frieda Brepoels, el cors François Alfonsi i la gal·lesa Jill Evans

L'eurodiputada flamenca Frieda Brepoels (N/VA), el cors François Alfonsi (Partitu di a Nazione Corsa/Europe Ecologie) i la gal·lesa Jill Evans (Plaid Cymru) seran a Catalunya aquest cap de setmana per a conèixer de primera mà les consultes independentistes que tindran lloc a 160 municipis. Convidats per l'eurodiputat republicà Oriol Junqueras, visitaran dissabte al migdia el municipi de Sant Jaume de Frontanyà, que organitza la consulta un dia abans que la resta de consistoris, i a la nit es desplaçaran fins a Girona, on protagonitzaran un acte en què hi participaran també el president d'ERC, Joan Puigcercós, i un membre del SNP escocès.

ERC també ha convidat a Catalunya el president del grup parlamentari de N-VA del parlament flamenc, Jan Jambon; el regidor de Nafarroa Bai i secretari de política internacional d'EA Sebastián Colio; representants d'Aralar i el BNG, i un representant del partit maputxe Wallmapwuen, Hector Cumilaf.

ERC està pendent de si el Parti Québécois i el Bloc Québécois envien algun representant per a conèixer de primera mà el procés de les consultes independentistes, així com també de si el magistrat del Tribunal Suprem Electoral del Salvador Felipe Vargas confirma la seva assistència.

Junqueras, la comitiva de convidats internacionals i diversos dirigents de la cúpula del partit republicà visitaran diumenge alguns dels municipis que organitzen la consulta, fent parada a Vic. D'altres municipis que recorreran seran Ripoll, Les Borges Blanques, CALDERS, Almoster, L'Arboç, Hostalets de Pierola, El Papiol, Torroella Montgrí, Sarrià de Ter, Arbúcies i Sant Cugat del Vallès.


Ressò internacional

Diversos mitjans de comunicació originaris dels territoris d'on provenen els tres eurodiputats, entre els quals la televisió pública gal·lesa ITV, ja han informat que seguiran el tour dels eurodiputats i entrevistaran diferents personalitats del món polític, econòmic i social català per copsar de primera mà l'abast real de les consultes.

Jill Evans ja va posar Catalunya a l'agenda mundial a principi de març, quan va preguntar a la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, sobre les aspiracions independentistes de regions europees com ara Catalunya, Escòcia o Gal·les. Va tornar-hi a principi de novembre, quan va demanar als líders de la UE en ple Parlament Europeu que analitzessin les consultes del 13-D i que introduissin aquest assumpte a les seves agendes.


Diputats corsos i sards

La coordinadora nacional de les consultes també va anunciar a mitjan novembre que diferents càrrecs electes locals dels partits Corsica Libera i d'Indipendèntzia Repùbrica de Sardigna també visitaran el país aquest cap de setmana amb la intenció d'actuar com a observadors internacionals. Asseguren que, en total, hi haurà més de 25 observadors internacionals.

(Font: Directe.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada