dimecres, 9 de desembre del 2009

Comunicat sobre la cessió dels espais i mitjans municipals a la consulta del dia 13.

"Com ja havíem informat la Junta Electoral Nacional des del primer moment, no s'havia de confondre el fet que l'acord de l'Ajuntament podia ser impugnat si es deia que s'organitzava la consulta com a consistori, amb el fet que els Ajuntaments tenen el deure de posar a disposició de les entitats els espais ciutadans que normalment es cedeixen per activitats culturals i cíviques i que no fer-ho suposaria un acte de discriminació contra les entitats promotores que vulneraria el dret d'expressió i d'associació. Un ajuntament no pot condicionar el cedir un espai al fet de l'acte que es faci, això es feia en el franquisme, però no es pot fer en un règim democràtic.

A Arenys de Munt el que es va impugnar és el suport institucional a la Consulta però no es va posar en dubte la legalitat de l'acció de les entitats promotores no el fet que l'Ajuntament cedís espais a una entitat per una activitat plenament legal i legítima.

Molts ajuntaments mal assessorats han negat espais públics, en una actitud poruga que posa de manifest el poc convenciment dels deures que tenen en una societat democràtica. Això és més contradictori amb consistoris que han aprovat mocions a favor de les consultes. Ara la notícia publicada a la premsa en que l'advocacia de l'Estat diu que no es poden oposar que els ajuntaments cedeixin espais si les entitats promotores ho demanen, no fa res més que confirmar la nostra interpretació ja que l'advocat de l'Estat confirma que és un dret de les entitats i un deure dels ajuntaments.

El deure municipal hi és independentment que el consistori hagi aprovat o no el suport a les consultes-


Des de la Junta Electoral Nacional us volem insistir de nou que podeu exigir l'ús dels espais públic municipals o de materials com les urnes, altrament el consistori estaria vulnerant un dret fonamental que hauria de ser denunciat.

Junta Electoral Nacional."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada