divendres, 11 de desembre del 2009

Zapatero intenta minimitzar el 13-D

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha intentat minimitzar avui des de Brussel·les l'onada de consultes sobiranistes que tindrà lloc del país el 13-D. Ha afirmat avui des de Brussel·les que les consultes independentistes són iniciatives que 'objectivament no van enlloc' a la vegada que ha insistit que espera que el Tribunal Constitucional firmi' un 'bona sentència' per l'Estatut de Catalunya. Una sentència que, ha recordat, 'tothom haurà de respectar'. Just després de la votació històrica d'Arenys de Munt, Zapatero va dir també que no preveia que d'altres municipis realitzarien consultes similars. Diumenge, 700.000 catalans de 160 municipis estan cridats a les urnes.

Zapatero ja va recordar, l'endemà de la votació d'Arenys, que la consulta no havia tingut 'el més mínim efecte legal.

Al seu torn, la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, també ha assegurat que l'advocat de l'Estat revisa totes les convocatòries de consulta que se celebraran diumenge i ha dit que 'no té constància' de cap intervenció per evitar que se celebrin, però ha assegurat que es prendran les mesures que 'corresponguin'. 'La Constitució i les lleis fixen amb claredat com es regulen les consultes populars i aquestes consultes no s'ajusten ni a la Llei ni a la Constitució i per tant no tenen ni validesa ni cap conseqüència', ha afirmat.

De la Vega ha volgut desvincular el fenomen de les consultes independentistes de la lentitud amb que el Tribunal Constitucional resol la sentència que recau sobre l'Estatut. 'Hi ha un Estatut aprovat a Catalunya i a Espanya que està pendent d'una sentència que s'aplica amb normalitat democràtica des que es va aprovar. Tot això forma part de la normalitat democràtica amb Catalunya'.

(Font: Directe.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada