divendres, 11 de desembre del 2009

"Per a tots aquells que vulguin acabar amb l'independentisme de forma democràtica, el referèndum és la millor via"

El promotor de la plataforma Sobirania i Progrés i president i fundador de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, considera que el poble català està aconseguint trencar amb un dels tabús espanyols més arrelats, com ara que hi ha coses de les quals no es pot parlar

Per acabar amb l'independentisme democràticament cal fer un referèndum sobre aquesta qüestió i que guanyi el no. És la tesi que defensa el promotor de la plataforma Sobirania i Progrés i president i fundador de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, davant l'oposició dels espanyols a les consultes sobiranistes que es preparen a Catalunya.

"Per a tots aquells que volen acabar amb l'independentisme de forma democràtica, el referèndum és la millor via: que votin que no i ja està", ha argumentat Joan en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio.

"El problema davant d'això –ha explicat– és que si acceptessin un referèndum sobre independentisme estarien obrint la veda a parlar de qualsevol cosa".

Malgrat tot, l'actor ha definit aquestes iniciatives populars amb un símil futbolístic: "El poble català s'ha desmarcat per l'esquerra com en Dani Alves i ha posat la directa per trencar el tabú que hi ha coses de les quals no es pot parlar i menys encara votar a Espanya".

Segons ha dit, els que s'hi oposen han aconseguit crear "una equivalència molt absurda, que és que Espanya és igual a democràcia" i, per tant, voler "trencar Espanya" és equivalent a ser antidemocràtic. "Precisament, en democràcia tot s'ha de poder parlar", ha afirmat.

A més, ha detallat que l'objectiu d'alguns per "fer un Estat federal és un somni meravellós, però si no ho volen els que s'han de federar amb tu, no és possible".

(Font: Avui.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada