dijous, 10 de desembre del 2009

La BBC enregistra un reportatge sobre les consultes del 13 D a Osona on hi ha acreditats més de 140 periodistes

Més de 140 periodistes s'han acreditat fins ara per cobrir informativament la consulta independentista del 13 de desembre a Osona. Mitjans internacionals com la BBC, la Radio Televisió de Luxemburg, el rotatius francesos Le Monde o Liberation, l'agència France Press o la revista política Proceso de Mèxic són alguns dels mitjans internacionals que tenen previst assistir a Osona per cobrir aquest procés electoral. Alguns mitjans com la BBC anglesa ja són a a la comarca per elaborar un reportatge sobre la consulta i el dret a decidir del poble català. Sarah Rainford, la nova corresponsal de la BBC, diu que s'han interessat pel procés perquè es tracta d'un 'cosa important que passa a Espanya'.

Rainford explicava que en la votació sobre l'estatus' polític de Catalunya dins d'Espanya és un tema informativament destacat perquè la relació del país amb l'Estat és un aspecte que s'està 'discutint molt' en els mitjans de comunicació a causa de 'la discussió relacionada amb l'Estatut de Catalunya'. La visita de la delegació de la BBC vol copsar que 'està passant' i quin són els resultats de la consulta.

L'equip de la televisió pública britànica estarà tres dies a Catalunya on farà un reportatge sobre 'el que passa i quin resultat hi haurà diumenge'. Diumenge vinent tornaran a la comarca catalana per veure enregistrar 'la votació de la gent' i recollir imatges de l'escrutini a més de les valoracions finals.


Centre de premsa al Seminari

El centre de premsa de la jornada electoral estarà situat al Seminari de Vic. Allà durant la jornada de diumenge es previst que els organitzadors facilitin dades de participació, les incidències de la jornada electoral i al final del dia es facilitin els resultats, tant dels diferents municipis com del global dels 34 municipis de la comarca que celebren el referèndum durant aquesta jornada.

En les diferents sales del seminari que s'han habilitat hi haurà intervencions de diversos líders polítics i socials que tenen previst visitar Osona durant la jornada electoral. Entre aquests hi haurà el president d'ERC, Joan Puigcercós, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, el dirigent convergent, Francesc Homs o l'eurodiputat republicà, Oriol Junqueras.

(Font: Vullvotar.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada