dimecres, 2 de desembre del 2009

Les cases regionals espanyoles a Catalunya s'uneixen contra les consultes

Les federacions extremenya, aragonesa, castellana, andalusa i gallega estan 'preocupades'

Les federacions d'associacions i cases regionals d'Andalusia, Extremadura, Aragó, Castella-La Manxa i Galícia al Principat han difós un manifest conjunt on es mostren 'preocupades' pels referèndums sobre la independència. En el text, titulat 'Per la legalitat democràtica', la Confederació d'Entitats Regionals a Catalunya acusen ERC i CiU de voler 'canviar les regles del joc', ja que, segons els immigrants espanyols, l'article 1 de la Constitució proclama que la sobirania nacional 'resideix al poble espanyol', de manera que, segons ells, 'les decisions que afecten a tota Espanya corresponen a tots els espanyols'. Creuen que el comportament d'ERC i CiU fomentant la participació en les consultes és 'immadur' ja que els referèndums 'no duen enlloc' perquè 'la constitució és clara en aquest sentit'.

Pels representants de les cases regionals, el foment a la participació de CiU i ERC només duu a 'postures extremistes i maximalistes'. Els representants de diversos col·lectius espanyols al Principat demanen que els partits, especialment les formacions nacionalistes, 'assumeixin la realitat jurídica' i no canviïn les regles de joc. De la mateixa manera, creuen que aquesta actitud 'crispa' la societat catalana, ja que els que proposen les consultes 'no representen la societat catalana en la seva totalitat'.

En aquest sentit, el manifest de les cases regionals espanyoles -que ha difós el diputat del PSC Joan Ferran al seu blog- deploren les consultes independentistes i defensen, en canvi, l'editorial conjunta dels 12 diaris a favor de l'Estatut. També es posicionen a favor que el Tribunal Constitucional espanyol 'no demori més' la seva decisió sobre el text.

Finalment, els representants de les cases regionals demanen als polítics que no fomentin ni permetin 'actituds perjudicials per la convivència pacífica i harmoniosa', assegurant que els polítics que defensen les consultes 'creen conflictes allà on no n'hi ha'.

El manifest el signen les entitats que constitueixen la CECREC (Confederación de Entidades Culturales Regionales en Catalunya), que són la Federación de Asociaciones Extremeñas en Cataluña (FAEC), la Federación de Casas Regionales y Entidades Culturales en Catalunya (FECARECAT), la Federación de Casas y Centros Aragoneses en Cataluña, la Federación de Comunidades Originarias de Castilla-La Mancha en Cataluña, la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Cataluña (FECAC). i la Federación de Entidades Culturales Galegas en Catalunya.

(Font: Directe.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada