dijous, 3 de desembre del 2009

Creix la tensió entre Falange i Interior

El conseller Saura vol prohibir les manifestacions de Falange mentre el partit feixista demana a la Fiscalia que aturi les consultes.



Tensió creixent i batalla político jurídica entre el Departament d'Interior i Falange Española de las JONS. Per una banda, el conseller Joan Saura està fent mans i mànigues per prohibir les manifestacions convocades pel partit feixista als municipis que celebraran les consultes independentistes el 13D.

Per l'altre front, La Falange demana a la Fiscalia General de l'Estat que actuï per evitar els referèndums que se celebraran a Catalunya el pròxim 13 de desembre.


“No garanteixen la seguretat”

El despatx de Joan Saura treu fum. El departament d'Interior està travant una resolució administrativa per prohibir les manifestacions feixistes el 13-D. Els arguments de fet i dret que facilitarien a Interior resoldre en favor de la prohibició els haurien facilitat els mateixos promotors de les consultes d'independència.

Les organitzacions del 13 de desembre han avisat aquest dimecres que els ajuntaments dels municipis on es faran les consultes "no estan en disposició de garantir la seguretat" si el Departament d'Interior autoritza les manifestacions que ha anunciat la Falange Española de las Jons.

En una carta que han lliurat aquest dimecres a Interior adreçada al conseller Joan Saura, l'insten a què no autoritzi les manifestacions que la Falange vol fer, com ja van fer durant la primera de les consultes, a Arenys de Munt (Maresme).

Un dels membres de la coordinadora nacional de les consultes, Uriel Bertran, ha alertat de l'actitud "violenta" de la Falange.


Falange embolica la Fiscalia

La Falange, per la seva banda, ha contraatac i ha demanat a la Fiscalia General de l'Estat que actuï per evitar els referèndums. Per al grup espanyolista és "previsible" que "els grups independentistes aprofitin la iniciativa per cometre actes delictius".

Convida explícitament l'organisme a investigar "la procedència dels censos utilitzats pels grups independentistes" perquè sospita que alguns ens locals han "vulnerat la Llei de Protecció de Dades”.

També denuncia que durant el plebiscit d'Arenys de Munt "els independentistes van intentar impedir amb agressions el dret de reunió pública dels ciutadans que protestaven contra el referèndum".


A Lleida, l'advocacia de l'Estat no actuarà

L'advocacia de l'Estat no recorrerà cap dels acords de ple dels ajuntaments lleidatans que han donat suport a la celebració d'una consulta popular per la independència de Catalunya, segons ha explicat el subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Àngel Flores.

La subdelegació va demanar als consistoris les certificacions dels acords de ple municipal en què es va aprovar donar suport a la celebració de la consulta i, un cop analitzats, l'advocat de l'Estat no hi ha vist “cap motiu” per impugnar-los. Un total de 27 municipis de la demarcació de Lleida celebraran el referèndum el 13 de desembre.

Flores no s'ha volgut pronunciar sobre la possibilitat que en alguna de les localitats que celebraran la consulta el 13 de desembre puguin fer-ho en locals municipals cedits pel consistori. Segons el subdelegat, "només puc parlar del que és real a dia d'avui", és a dir dels acords de ple però tot i això ha declarat que fins ara la subdelegació de l'Estat a Lleida "no ha rebut instruccions per portar a terme cap actuació" el 13 de desembre.
 
(Font: ManresaInfo.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada