divendres, 4 de desembre del 2009

TV3 deixa el debat sobre la independència per l'endemà de les consultes

Cap programa de la televisió pública catalana emetrà un debat previ · La política és fer un seguiment 'feble' sense fomentar la participació

Cap programa de TV3, la televisió nacional de Catalunya, organitzarà un debat sobre la independència els dies previs al 13-D. Ni l'Àgora, l'espai de debat polític per excel·lència de la cadena, ni el Banda Ampla, que fomenta el debat social, donaran veu a partidaris i detractors de la independència en la recta final de la històrica primera onada de consultes. Segons ha pogut saber directe!cat, la informació sobre les consultes es concentrarà als Telenotícies, i l'únic debat sobre la independència serà l'endemà dels referèndums a l'Àgora. Fonts de Televisió de Catalunya asseguren que la política respecte les consultes és realitzar un seguiment 'feble' i en cap cas incentivar-ne la participació.

Segons fonts de l'emissora, l'Àgora de la setmana vinent no debatrà la independència i tampoc ho farà el Banda Ampla, que emetrà un debat ja enregistrat. A falta de confirmar el tractament que en faran espais com Els Matins de TV3, que no poden avançar si en parlaran perquè fan les previsions 'a curt termini', Televisió de Catalunya concentrarà tota la informació de les consultes als Telenotícies de l'emissora i a l'Àgora de l'endemà del 13-D, que donarà veu als organitzadors dels referèndums, entre ells Alfons López Tena i possiblement membres de Decidim.cat, per tal de debatre'n els resultats. D'aquesta manera, el seguiment que farà TV3 serà a posteriori, celebrant el debat electoral televisiu l'endemà de les eleccions.

El mateix seguiment és el que preveu fer RAC1, que l'endemà de les consultes entrevistarà a El Món a RAC1 als responsables nacionals per tal d'avaluar-ne els resultats. L'altre mitjà audiovisual del grup Godó, 8TV, no té previst fer cap seguiment dels referèndums sobre la independència.

Pel que fa a d'altres mitjans de la CCMA, Catalunya Ràdio també s'excusa en el 'curt termini' de les previsions dels seus programes, i de moment cap espai té preparat un debat amb partidaris i detractors de la independència. A la Cadena Ser tampoc poden avançar si en parlaran, i només algunes delegacions comarcals de l'emissora, com Ser Penedès-Garraf, tenen previst donar veu als organitzadors de les consultes de la zona.

Aquesta passivitat dels mitjans de comunicació radiofònics i televisius respecte a les consultes contrasta amb el seguiment que estan realitzant els mitjans digitals i la premsa en paper, i amb les mobilitzacions iniciades a la xarxa. En només una setmana, el grup de Facebook 'Per un debat a TV3: Independència, sí o no' ja compta amb més de 4.600 adherits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada